Logo OKSV

Ravenstein C1 - OKSV C1 (1-7)

11 november 2006

Wedstrijdverslag:

De competitiewedstrijd Ravenstein C1 - OKSV C1 stond om 13:00 uur op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het Sportpark Den Ong in Ravenstein.

De wedstrijd Ravenstein C1-OKSV C1 eindigde in: 1-7.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld thuis tegen SBV C1 op 18 november 2006. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.


In de categorie ‘eenrichtingsverkeer’: OKSV C1 verplettert Ravenstein C1 met maar liefst 1-7 en weet de Langelse eer méér dan hoog te houdenIn navolging van vorig seizoen (0-12) is de C1 van OKSV er ook dit seizoen weer in geslaagd de ‘aartsvijand’ uit Ravenstein een flink pak slaag te geven.
Dat het aantal doelpunten aan Overlangelse kant op 7 bleef steken, was met name te danken aan het feit dat we een gigantisch aantal kansen om zeep hebben geholpen.

Want het was (bijna) 70 minuten lang een wedstrijd die zich op één helft afspeelde. In de eerste helft slaagden we er d.m.v agressief en aanvallend spel in om de tegenstander ver van onze goal te houden, waardoor ze niet één keer ook maar in de buurt van onze goal zijn geweest.
En dat is knap, want je kunt vooraf allerlei afspraken maken, het is pas echt ‘lekker’ als je het weet uit te voeren.

Ravenstein slaagde er in de eerste 35 minuten geen enkele keer in om de bal langer dan een paar seconden in de ploeg te houden. Dat kwam omdat wij véél feller in de duels waren (met name Pim en René speelden in dat opzicht een puike partij!), zodat we veel aan de bal waren en de ene na de andere aanval richting het Ravensteinse doel rolde.
Dat het bij rust ‘maar’ 0-3 stond, was een mirakel! ‘Dubbele cijfers’ was een betere afspiegeling van de realiteit geweest! Maar onze spitsen en ook middenvelders, wisten niet zo goed raad met de grote hoeveelheid kansen die ze kregen.

Slechts Roel (pass Kevin), Erwin (uit rebound) en Kevin (kopbal?) wisten voor rust het net te vinden. Het positieve was wel, dat de spelers elkaar de scoringskansen gunden en men niet alleen voor eigen succes ging!!

Voor de tweede helft waren 2 zaken (m.b.t. het zelfvertrouwen) belangrijk: proberen vandaag ‘de 0’ te houden, dus lekker agressief te blijven spelen. En ook proberen om voor de goal ‘de makkelijke manier’ te kiezen en ‘koel’ te blijven. (Koel van Dinther?!?)

En zo ontstond er een bijna identieke tweede helft, waarin Roel (3x) en Job er na 20 minuten al 0-7 van hadden gemaakt. Maar het overgrote deel van de kansen werd nog steeds om zeep geholpen. Dit tot frustratie van bijvoorbeeld onze mid-mid, die zichzelf op die manier uit de wedstrijd speelde.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Ravenstein een paar keer de gelegenheid gevaarlijk te worden. Dit had niet zo zeer te maken met hun eigenkracht, als wel met het feit dat het voor ons allemaal wat te makkelijk ging en spelers in deze laatste fase te vaak hun duels verloren.
Eén keer wist Frank d.m.v. goed uitkomen en communiceren met Luuk in te grijpen en een andere keer maakte René een weergaloze sliding, waarmee hij het schot van de spits wist te blocken.

Dat we 3 minuten voor tijd een treffer tegen kregen, had alles te maken met ‘niet meer scherp zijn’. En dat betekende dat de eerste en enige bal op goal, ook meteen een tegendoelpunt opleverde. Dat was vooral voor Frank erg zuur, want hij snakt inmiddels naar een wedstrijd waarin hij de kans krijgt om zich in positieve zin te onderscheiden. Helaas heeft er dat dit seizoen nog niet ingezeten.

Inmiddels hebben we uit de laatste 3 duels 7 punten gehaald. Met nog 2 wedstrijden tot aan de winterstop, moeten we in staat zijn de beoogde 9 punten uit de laatste 5 matches te halen.
Komende zaterdag spelen we thuis tegen SBV. Hopelijk zijn we dan in staat om, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht, de hele wedstrijd ‘scherp’ te blijven.

We willen onze trouwe fans (met name de bijna complete familie van Z.. inclusief ‘de kruk met kruk’) bedanken voor hun support en hopen a.s. zaterdag weer voor een groot aantal toeschouwers te mogen spelen.
Want onze trouwe fans weten het: een middagje C, is een middagje genieten!!

[ Terug ]


© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps