Wedstrijden 2006/2007

OKSV 1 - Boskant 1
Uitslag: 1-3

14 januari 2007

OKSV 1 heeft vandaag een thuiswedstrijd afgewerkt tegen Boskant 1. De wedstrijd werd gespeeld om 14:30 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Voetbalveld van O.K.S.V. in Overlangel.

De wedstrijd OKSV 1-Boskant 1 eindigde in: 1-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen NLC'03 1 op 21 januari 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Bron: Brabants Dagblad

Overlangel - Hekkensluiter OKSV heeft het koploper Boskant gistermiddag knap lastig gemaakt. Voor rust leidde de thuisploeg zelfs met 1-0. John Voet passeerde een aantal tegenstanders en legde de bal terug op naamgenoot Ferry Voet, die simpel raak schoot.
OKSV had zelfs kansen op de 2-0, maar paal en doelman voorkwamen een grotere voorsprong. Na rust nam Boskant het initiatief over. De ploeg staat niet voor niets bovenaan. Al na vijf minuten in de tweede helft trok Roel Brans de stand gelijk. Lang duurde de gelijke stand echter niet, want nog geen tien minuten later bracht Theo de Koning zijn ploeg op 1-2.
Diezelfde De Koning zette na een vlot lopende aanval ook de 1-3 eindstand op de borden.

Moeizame overwinning Boskant

Bron: V.V. Boskant

Of het onderschatting geweest is, zal niemand ooit kunnen achterhalen. Feit is wel dat Boskant 1 er in Overangel voor rust niet veel van bakte. De wil was er wel, maar het spel was allesbehalve oogstrelend. Toch had Boskant in het eerste kwartier op voorsprong moeten komen. Maar de scherpte ontbrak en de doelman van de thuisclub bleek een flinke sta-in-de-weg. In de 18de minuut moest Boskant doelman Michel Wouters handelend optreden toen een van de aanvallers van de thuisclub vrij voor hem opdook. In de 25e minuut kreeg de hard werkende thuisclub een allerbeste kans, maar vrij voor een leeg doel werd slechts de buitenkant van de paal geraakt. In de 35e minuut bewees Michel opnieuw zijn waarde door een snoeihard schot bekwaam uit het doel te tikken. Eén minuut later echter was hij kansloos toen de bal, na een actie op links, hoog tegen de touwen werd getikt: 1-0. In de resterende tijd kreeg Boskant nog wel enkele kansjes, maar de theepauze werd met een 1-0 achterstand ingezet. De 2e helft was amper 3 minuten oud, toen Boskant de stand gelijktrok. Roel Brans passeerde van dichtbij de keeper, nadat hij door Theo de Koning vrij voor doel was gezet. In de 14e minuut was het opnieuw raak. Uit een corner kopte Theo de Koning de bal tegen het net: 1-2. De thuisclub probeerde nog wel, maar kon niet het tempo en de inzet van de 1e helft vasthouden. In de 30e minuut was de wedstrijd definitief gespeeld toen Theo, na een slimme bal van Anton vd Werff, beheerst binnenschoof: 1-3. Boskant blijft met de overwinning vol in de race om het periodekampioenschap. Eén punt en een aantal voordoelpunten in de thuiswedstrijd tegen Ruwaard, zondag aanstaande is voldoende. Maar, de stand in aanmerking genomen, mag Boskant daarmee niet tevreden zijn!