Wedstrijden 2002/2003

Gassel D1 - OKSV D1
Uitslag: 1-2

26 april 2003

Op het Groendijkse Kampen in Katwijk werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd SIOL 1 - OKSV 1. Scheidsrechter T.J.W. Leenders had deze wedstrijd geleid.

De wedstrijd SIOL 1-OKSV 1 eindigde in: 1-6.

SIOL krijgt oorwassing op eigen bodem

SIOL is de winterstop behoorlijk slecht uitgekomen. In Katwijk kreeg het een 1-6 nederlaag te verwerken tegen laagvlieger OKSV uit Overlangel. Hierdoor is de kans op de 2de periodetitel vervlogen.

Van goed voetbal was weinig sprake afgelopen zondag, mede als gevolg van de zeer slechte grasmat. Na een paar minuten is het al raak voor de bezoekers, een lange bal van achteruit wordt alleen door spits Paul Sweep van OKSV goed beoordeeld. Na een mooie actie tekent hij de 0-1 aan. SIOL herpakt zich goed. Nauwelijks 2 minuten later wordt een lange bal uit de SIOL defensie door schaduwspits Kooistra in 2 instanties doeltreffend afgerond 1-1. In de 20ste minuut is het opnieuw Zweep die gevaarlijk is. Opnieuw een counter ditmaal wordt hij onreglementair neergelegd binnen de 16 meter, resultaat, een strafschop. Deze wordt onberispelijk binnen geschoten, 1-2. 10 min later is het wederom raak voor de bezoekers. Een fout in de defensie wordt genadeloos afgestraft 1-3.

Na rust is hetzelfde spelbeeld, SIOL probeert wel te voetballen maar faalt in alle opzichten. Meteen na rust is het opnieuw zweep die aan de aandacht ontglipt en de bal terug kan leggen op een teamgenoot: 1-4. De 5-1 laat niet lang op zich wachten wederom een lange bal van achteruit op Zweep. Deze wordt geraakt in de 16 meter en krijgt opnieuw een penalty, die wederom benut wordt.

Lange tijd blijft deze score op het bord staan tot 5 min voor tijd. Zweep wordt middels een lange bal van achteruit weggstuurd, weet aan de buitenspelval te ontkomen en maakt zijn derde van de middag: 1-6.

SIOL haakt hierdoor af in de 2e periode en loopt ook averij op in de strijd voor het kampioenschap. Volgende week speelt SIOL uit tegen GVV'57 uit Grave en zal het er alles aan doen om GVV'57 van de periodetitel af te houden.

SIOL krijgt ervan langs door superspits Zweep

KATWIJK - Paul Zweep heeft met zijn team OKSV flink huisgehouden in Katwijk. Daar werd SIOL op eigen veld met 1 - 6 overklast door de Overlangelnaren.

SIOL -OKSV 1-6

Op een hobbelig veld was het na een paar minuten al raak voor de bezoekers uit Overlangel. Spits Paul Zweep tekende voor zijn eerste treffer van de middag: 0-1. Op dat moment had SIOL nog een antwoord klaar. Schaduwspits Patrick Kooistra rondde knap af (1-1). Daarna was het gedaan met het Katwijkse verzet. Spits Zweep werd neergehaald, waarna vanaf de strafschopstip Overlangels succes werd behaald: 1-2. Uit een verdedigingsfout ontstond de 1-3.

Na de thee gingen de gasten door waarmee ze bezig waren. Zweep voerde de stand op naar 1-4 en nadat hij andermaal een strafschop mocht nemen maakte hij er zelfs 1-5 van. Vijf minuten voor tijd zwiepte Zweep de stand nog verder op: 1-6.

Macharen - GVV’57 2-3

GVV’57 had het grootste deel van de eerste helft het heft in handen. Kansen leverde dat voldoende op, maar doelpunten bleven lang uit. Maarten de Klein zorgde vlak voor rust voor de Graafse voorsprong: 0-1. Na die pauze kwam GVV voor de dag met een team waarvan de gemiddelde leeftijd slechts negentien jaar bedroeg. Die ploeg moest de gelijkmaker incasseren (1-1), maar via René Konings (1-2) en Bob Dammer (1-3) werd Macharen opnieuw op achterstand gezet. In de slotfase maakte een speler van Macharen 2-3, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

Estria - SCV’58 4-2

Pas na twintig minuten diende de eerste kansen zich aan in de streekderby tussen Estria en SCV’58. Bart Cruijsen kwam oog-in-oog met doelman Noud Opsteegh te staan, maar faalde de score te openen. Ook Tijs Dunk en Ferdy van Beest kregen de thuisploeg uit Escharen niet op voorsprong. Patrick Nabuurs lukte dat wel (1-0). SCV uit Velp, dat tot op dat moment amper kansen had gehad, sloeg toen onmiddellijk terug. Een foutje van Dunk werd door Stijn Mol genadeloos afgestraft (1-1).

Na de rust kon Estria andermaal een voorsprong nemen. Johan Paters zorgde voor de 2-1 zorgde. Een eigen doelpunt was voldoende om Estria verder te helpen: 3-1. Mol maakte het weer spannend door zijn tweede treffer van de middag te scoren (3-2). Een kwartier voor tijd viel de beslissing ten gunste van Estria. Een door Frank Peters geschoten bal werd van richting veranderd en bleek onhoudbaar voor doelman Opsteegh: 4-2.

Vianen Vooruit - VCO 4-1

Nadat Walter Bulkens, Ken van Tienen en Harm Verbiesen hun kansen hadden gemist was Patrick Wolfs wel zorgvuldig in de afronding: 1-0. Vianen liet de teugels vieren, maar dat pakte verkeerd uit. Noud van Haren kopte raak: 1-1.

Direct na de thee stelde Vianen orde op zaken. Walter Bulkens maakte er 2-1 van. Wolfs zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor de nekslag: 3-1. Wolfs bleef hongerig naar de goal en hij maakte ook een derde doelpunt, waarmee de eindstand werd bepaald: 4-1.

Eerder dit seizoen verloor OKSV van het sterkte SIOL met 1-3. Nu ging het echter van een leien dakje. Van meet af aan zat de ploeg goed in de wedstrijd, met daarin een hoofdrol voor Paul Zweep. Hij opende ook de score na vijf minuten. SIOL kwam nog op gelijke hoogte, maar door twee treffers van John Voet (waarvan een uit een strafschop) werd de rust met een comfortabele voorsprong bereikt. In de tweede helft name Paul Zweep twee van de drie treffers voor zijn rekening.