• Enrico van Osenbruggen (Ophemert 1)
  • Kevin de Haan (Ophemert 1)
  • Sven Marcus (Ophemert 1)

Wedstrijdverslag

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de confrontatie Ophemert 1 - OKSV 1.

De wedstrijd Ophemert 1-OKSV 1 eindigde in: 3-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Wadenoijen 1 op 4 november 2018. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5D: SBV trotse koploper, Maaskantse Boys wint voor het eerst, MOSA'14 klopt DESO

Bron: Kliknieuws

SBV won met 3-2 van sv Ruwaard en gaat aan kop in de vijfde klasse D. Ook in Maren-Kessel konden ze juichen. Maaskantse Boys won namelijk voor het eerst dit seizoen.

SBV - Ruwaard 3-2
SBV is de trotse koploper in de vijfde klasse D. Over meedoen om het kampioenschap willen ze in Haren niet praten en het is natuurlijk ook nog veel te vroeg om het erover te hebben, maar dat trainer John Putters een goede selectie heeft voor dit niveau, is een feit. Tegenstander Ruwaard deed vorige week veel vertrouwen op in de derby tegen RK DESO (4-0 winst) en kwam in Haren op voorsprong. Jordi van Orsouw was de maker. Na een half uur trok Kevin Heijnen de stand gelijk, maar kort daarna was het opnieuw Van Orsouw die zijn ploeg op voorsprong zette. In de tweede helft was het SBV dat de wedstrijd naar zich toe trok. De ervaren Berry Knipping was verantwoordelijk voor de 2-2 en Joep Cruijsen kopte a la Robin van Persie de 3-2 tegen de touwen.

RK DESO - MOSA'14 1-2
Stan Koenders opende op bezoek bij RK DESO namens MOSA'14 de score door een rebound van zijn eigen schot binnen te werken. In de vierde minuut van de extra tijd in de eerste helft verdubbelde Roy Koenders de stand. Kort daarvoor raakte aanvoerder Stan Rijken geblesseerd. Mogelijk is de captain geruime tijd uit de roulatie. DESO raakte kort voor rust de lat, maar kon verder weinig gevaar stichten. Direct na rust een sterk DESO en Matthew Aarts kopte al snel raak uit een voorzet van Jefferey Brands. De Ossenaren wilden wel, maar dwongen verder weinig af. MOSA'14 -dat na een uur een goal afgekeurd zag worden vanwege buitenspel- gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Maaskantse Boys - DSS'14 2-0
Maaskantse Boys speelde sterk tegen DSS'14 en werd beloond met drie punten een clean sheet. Ruben Clement en Bart van Schijndel zorgden voor rust voor de Maren-Kesselse voorsprong. Doelman Tom Wertenbroek had niet veel te doen, maar de momenten waarop hij moest ingrijpen, zag het er overtuigend uit. "Ik ben een zeer tevreden coach. Dit al weken goed spelend team is eindelijk beloond met drie punten", aldus MKB-trainer Maurizio Atzeni.

Ophemert - OKSV 3-2
OKSV is door de 3-2 nederlaag tegen Ophemert de aansluiting met de bovenste ploegen (voorlopig) kwijt. Al na twintig seconden moest OKSV een bal van de lijn halen. In de loop van de eerste helft kansen aan beide kanten, waarbij na een half uur Ophemert doel trof. Trainer Peter van Orsouw: "Na rust begonnen we beter, maar Ophemert speelde op de counter. Dat resulteerde na 70 minuten in de 2-1, maar 5 minuten later scoorde Kevin van de Akker op aangeven van Perr Hidding de 2-1." Diezelfde Van de Akker leek OKSV vlak voor tijd ook aan een punt te helpen met zijn tweede treffer van de middag. "Maar vanaf de aftrap schoot Ophemert de bal naar voren, wij misten de bal en ze liepen zo door op weg naar de 3-2." OKSV raakte in de absolute slotfase nog de lat, in de stand kwam geen verandering meer. "We begonnen pas na de 2-1 te voetballen. Het was gewoon veel te slap vandaag."