Doelpuntenmakers

• 0-1 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 1-1 Jordy vd Boogaard (Odiliapeel/Braks Groep 1)

Wedstrijdverslag

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark De Smelen voor de krachtmeting Odiliapeel/Braks Groep 1 - OKSV 1 onder leiding van fluitist R. van der Ven.

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark De Smelen voor de confrontatie Odiliapeel/Braks Groep 1 - OKSV 1 onder leiding van arbiter P.J.N. Theunisz.

De wedstrijd Odiliapeel/Braks Groep 1-OKSV 1 eindigde in: 1-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Ruwaard 1 op 12 maart 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: MOSA'14 en Ulysess winnen, OKSV speelt gelijk

Bron: D-TV

MEGEN - Ulysess heeft zondag drie punten gepakt tegen GVV'57 uit Grave. De ploeg uit Megen won met 4-0. Ulysess staat hierdoor op de derde plek.

Ook MOSA'14 pakte drie punten. Op eigen veld won de ploeg met 2-0 van SVC'58 uit Velp. MOSA'14 staat op de achtste plek.

OKSV speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Odiliapeel. OKSV staat net onder Ulysess op plek vier.

5H: SCMH en FC De Rakt winnen nipt, Ulysses ruim langs GVV'57

Bron: Kliknieuws

Odiliapeel en OKSV hebben in de strijd om de titel in de vijfde klasse H twee punten laten liggen. De topper van dit weekend eindigde in 1-1, met Rick Reijs als doelpuntenmaker bij de bezoekers. De andere titelkandidaten wonnen wel.

Kleine overwinning FC De Rakt
FC De Rakt kreeg met een 2-1 overwinning teveel, zo meldt De Willy's via Twitter. FC De Rakt-trainer Theo Hageman was het daar na afloop van de wedstrijd niet mee eens. Hij zag zijn ploeg op achterstand komen, maar uiteindelijk winnen door goals van Boi Kennis van Sil van de Broek. "Een terechte overwinning. We misten vijf open kansen, onze spitsen stonden niet op scherp."

SCMH klopt SBV
SBV doet het voetballend gezien redelijk goed dit seizoen tegen de titelkandidaten. Ook vandaag tegen SCMH was het zeker niet slecht, maar opnieuw bleven de Harenaren met lege handen achter. Volgens SBV-trainer Eric van Vugt was zijn ploeg zeker niet minder in de eerste helft maar stond het met rust wel met 2-0 achter. Via de aansluitingstreffer van Thomas Nelissen was de spanning volledig terug in de wedstrijd, maar een grote verdedigingsfout leidde de 3-1 in. Een te korte terugspeelbal op doelman Bjorn Fransen werd genadeloos afgestraft. Het werd ook nog 4-1 voor SCMH, maar SBV gaf zich niet gewonnen. Tegenvaller voor SBV was dat één van de uitblinkers Thomas Nelissen met klachten naar de kant moest. Ondanks de wissel kwamen de bezoekers via Jeroen van den Tillaar en Tim van der Venne terug tot 4-3. Het kreeg ook nog een paar kleine kansjes op de gelijkmaker, maar 4-4 werd het niet meer. Van Vugt: "Ik ben tevreden over het spel, maar verliezen is nooit leuk. Het geeft wel vertrouwen voor de derde periode, die volgende week van start gaat. Daar willen we vol voor gaan." Bij SCMH tekenden Jorn de Koning (twee), Bob van den Berg en Paul Daandels de goal. Opvallend: SBV kreeg vandaag vier gele kaarten en dat betekende bijna een verdubbeling van het aantal dit hele seizoen. Het totaal staat nu op tien gele kaarten.

Ulysses wint ruim
Een opvallende nieuwe speler van GVV'57 is Michel Gielis. De aanvaller viel vandaag in tegen Ulysses, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg hard onderuit ging. Voor rust stond Ulysses met 2-0 voor dankzij goalgetters Willem Brouwer en Paul van Lith. In de tweede helft breidden Cas van de Camp en Wesley van Lieshout de stand uit. Ulysses doet daardoor in het Paasweekend nog volop mee om de winst van de tweede periode. Ook het kampioenschap is in zicht. De komende duels tegen Odiliapeel en FC De Rakt zijn echte krakers.

MOSA'14 klopt SCV'58
MOSA'14 kwam na ruim een kwartier op voorsprong toen Remco van Zonsbeek met een geplaatst schot via de binnenkant van de paal doel trof. De aanvaller raakte verderop in de eerste helft ook nog een keer de paal. SCV'58, waarbij trainer Jeroen Denissen ontbrak vanwege ziekte, kreeg in de 69ste minuut de 2-0 om de oren. Roy Koenders schoot een voorzet van Stan Rijken ineens binnen.

Gassel haalt uit tegen VCO
VCO is tegen Gassel tegen een ruime 5-1 nederlaag aangelopen. Na de 1-0 van Roel Strik kwam het nog wel op gelijke hoogte, maar voor rust zorgde Ramon van der Venne voor een vernieuwde voorsprong. In de tweede helft liepen de gastheren via Hans van Houtum en twee treffers van Van der Venne uit naar 5-1.

Bron: Website Odiliapeel

Odiliapeel trad op deze druilerige zondagmiddag aan met een wat ander elftal dan men gewend is aan tegen OKSV uit Overlangel. Enkele vaste waardes van het 1e konden niet meedoen en 1 hiervan was de topscorer van de 5e klasse H, Hans Adam.

De eerste helft is een gelijk opgaande strijd, waarbij kansen voor beide teams op en neer gaan. In de 19e minuut is het Luuk van der Pol die mag aanleggen voor een vrije trap en helaas voor de peel treft zijn vrije trap de lat. Kort daarna is het Joey van Dijk die een kans krijgt maar deze ziet zijn schot gekeerd door de keeper. Tegen het einde van de 1e helft wordt het, een beetje tegen de verhouding in, 0-1 voor OKSV. Een schot van net buiten de 16 meter eindigt achter Luuk Claassen onder in de hoek.

De 2e helft moet RKSV Odiliapeel/Braks Groep dan ook komen om de stand om te buigen. Hierbij is de eerste schietkans van Luuk van der Pol, maar deze ziet zijn schot over het doel eindigen. De peel blijft druk houden OKSV heeft hier moeite mee, waar de peel probeert te blijven voetballen is het OKSV dat veel de lange bal hanteert. Dit resulteer echter nog wel in een kans voor OKSV, een bal die van rechts wordt voorgezet wordt goed binnen gekopt maar een goede redding van Luuk Claassen zorgt ervoor dat de achterstand niet groter wordt voor de groen-witten. Odiliapeel blijft veel druk houden en na enkele kansen resulteert dit. Er moet een eigen goal aan te pas komen maar de stand veranderd in de 66e minuut van 0-1 naar 1-1. Hierna krijgt Odiliapeel nog mogelijkheden, maar tot echt grote kansen komt het niet meer. De wedstrijd eindigt in 1-1, een lichtelijk gestolen punt voor OKSV, maar daar zullen ze in Overlangel niet veel om geven.

Wedstrijdverslag Odiliapeel/Braks Groep 1 - OKSV 1

Bron: Studio OKSV

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Deze week stond de inhaalwedstrijd uit tegen Odiliapeel op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de 2e periode en voor de bovenste plekken in de stand

De volgende 11 mannen begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Joris van Poppelen, CV Niek Selten, CV Bart Vos (c), LB Dennis Ermers, RM Bram van de Berg, CM Erwin van Summeren, LM Dirk van de Berg, AM Perr Hidding, RB Rick Reijs, LB Ronald Reijs.
Op de bank zaten: Tim Reijs, Rick van de Berg en Martijn Pittens

* Joopie van de Wielen heeft na een pittige carnaval een liesbreuk opgelopen, waarschijnlijk teveel gedanst in de Petjesbar. Deze week wordt hij geopereerd.

* Roel is nog steeds niet hersteld van zijn enkel blessure en richt zich de komende weken nog op het bierteam.

* D van Vucht is te lam op een taak van smeerlap Sjaak over te nemen en daardoor zijn de ballen in de warming up weer slap.

* Jesper van Griensven is afwezig… Waarom weet niemand. Zou hij misschien echt een keer achter de vrouwtjes aan zijn?

De wedstrijd:
Om half 3 wordt er afgetrapt op het drassige veld in Odiliapeel. De thuisploeg heeft de wind vol in de rug en gaat er meteen vol voor. OKSV heeft hier duidelijk moeite mee en wordt de eerste 20 minuten vol onder druk gezet. Vooral de middenvelders van OKSV hebben moeite om de tegenstanders af te stoppen. Na 20 minuten kan Frank een vrije trap via de bovenkant van de paal over het doel tikken. Net na deze vrije trap kan de aanvaller alleen op Frank af, maar hij red weer. Hierna zien we weinig kansen aan allebei de kanten. Odiliapeel heeft het betere van het spel en OKSV heeft moeite om de bal van eigen helft af te krijgen. In de 40e minuut gaat Dirk goed door op links en legt de bal terug op Rick die vanaf een meter of 20 uithaalt en tegen de verhouding in de 0-1 scoort. OKSV houd stand tot de rust en gaat met een voorsprong richting de thee.

2e helft:
De wind is na de rust een stuk minder geworden maar Odiliapeel gaat meteen weer volle bak druk zetten op de mannen van trainer Peter van Orsouw. Nu zitten zijn mannen wat beter in de wedstrijd en komt de thuisploeg niet tot grote mogelijkheden. Na een kwartier spelen in de 2e helft is Perr erdoor op de rechterkant en geeft een prima voorzet op Rick die de keeper net voor de lijn kan stoppen. In de 65e minuut krijgt de thuisploeg een corner, die wordt ingekopt en lijkt makkelijk gepakt te kunnen worden door keeper Frank. Deze kon er onverwachts niet bij en de bal beland ongelukkig via Bart in het doel. Zo komt Odiliapeel op gelijke hoogte. Niet veel later komt Rick van de Berg erin voor een hartwerkende maar niet altijd even gelukkige Ronald. Hierna komt de aanvaller van de Peel nog een keer oog in oog met Frank, maar onze doelman red weer uitstekend en houd OKSV in de wedstrijd. Na deze kans wordt het wat onsportiever en krijgt Odiliapeel 2x, onze agressieve links- en rechtsback Dennis en Joris van Poppelen een gele kaart. De thuisploeg wordt nog gevaarlijk uit een vrije trap en in blessuretijd krijgt Perr nog een grote kans via een goede vrije trap van Bart. Helaas vallen er geen doelpunten meer en blijft OKSV op een gelijkspel steken. Gezien het wedstrijdbeeld mogen ze hier blij mee zijn.