• 2-1 Frank Albers (GVV'57 1)
  • 2-2 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 3-2 Bram Baken (GVV'57 1)

Wedstrijdverslag

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark De Bikkelkamp voor de strijd GVV'57 1 - OKSV 1 onder leiding van fluitist . KNVB stelt nog aan.

De wedstrijd GVV'57 1-OKSV 1 eindigde in: 3-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen SBV 1 op 11 oktober 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Wedstrijdverslag GVV 1 - OKSV 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na het gelijkspel van vorige week staat deze week de wedstrijd uit tegen GVV op het programma.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB R. van Dinther RCV: N. Selten LCV: J. van Poppelen LB: S. van Griensven VM:E. van Summeren © VM: j van de Wielen LAM: T. Reijs RAM: B van de Berg Spits: M van de Akker Spits: P. Hidding Wissels: T. Barten, K. van den Akker, K. Kuijpers

Opmerkingen vooraf.
  • Captain Vos was nog niet teruggekeerd van de HBO opleiding in Denemarken en dus vandaag afwezig even als Sweep.
  • Rick(aka Skippy the Bushkangeroe) heeft afgelopen week teveel gesprongen en is helaas afwezig met knieklachten
  • Dennis en Rick van de Berg zitten ook nog in de lappenmand
  • Trainer Voet kon op deze drukke 4 oktober(dierendag) nog net even tijd vrij maken om met het eerste van OKSV op pad te gaan. Om OKSV kosten te besparen en omdat het hier geen dierencolumn van de Taptoe moet worden heb ik besloten om ze vandaag niet allemaal op te sommen.
  • Sjack Ermers was deze week weer aanwezig nadat de dametjes in Nijmegen op zaterdag gevoetbald hadden.
  • D van Vucht was aanwezig, weliswaar met de nodige spierpijn van zijn 15- minuten avontuur van vorige week zondag.
De Wedstrijd.
OKSV begint slap aan de wedstrijd en word in de eerste minuten vol onder druk gezet door haar graafse opponent, de organisatie is wat zoekende en al in de 5e minuut maakt GVV hier dankbaar gebruik van. Roel word te makkelijk uitgespeeld aan de zijlijn, de voorzet van de linksbuiten van GVV is op maat en word door de spits na matig dekken in het centrum prima ingekopt. 1-0

In de minuten hier na heeft OKSV het zwaar en is het nog steeds zoekende, gelukkig word een grote kopkans gemist en blijft het 1-0. OKSV komt na een kwartier wat beter in de wedstrijd en krijgt een paar prima kansen. Perr krijgt twee opgelegde kansen maar helaas faalt hij twee keer waar hij er toch minimaal 1 had moeten maken.

In de 21e minuut is het Joris die vanuit het midden goed meeloopt. Marc legt de bal prima terug en Joris schiet met links prima raak 1-1! Goede goal. OKSV blijft hierna de betere maar vergeet een aantal keren op voorsprong te komen. Marc met een schot op de paal en een 1vs 1 met de keeper van GVV had hier de kansen voor.

In de 30e minuut krijgt Roel geel na een overtreding op de middenlijn, het zure aan de gele kaart is vooral dat er een overtreding van GVV aan vooraf gaat die niet beoordeeld werd door de scheids.

In de 35e minuut vind GVV de sterke spits die Niek wat makkelijk aftroeft en de bal meegeeft op een diepgaande middenvelder die wegloopt bij Johan, Erwin kan de middenvelder niet meer stoppen en hij maakt de 2-1. Wederom gaan er aan de tegengoal de nodige fouten vooraf.

OKSV herstelt zich echter goed en 2 minuten later is het alweer 2-2 een afgeslagen vrije trap word door Perr prima binnengeschoten vanaf de 16 meter. Nu doorzetten hoor je iedereen denken.

OKSV krijgt een minuut later ook een prima kans op 2-3 maar een goed schot van Perr verdwijnt op de paal. 1 minuut voor de rust maakt Sjoerd een overtreding op 18 meter van de goal, de linkshalf van GVV gaat achter de bal staan en krult hem over de muur in het doel van Frank Vis. 3-2.

Na de rust ontstaat een veel minder open wedstrijd als de eerste helft. OKSV blijft het proberen maar creëert weinig kansen. GVV zakt in maar slaagt er niet in om er ook maar een keer gevaarlijk uit te komen. Helaas speelt de scheidsrechter af en toe een wat merkwaardige rol.

In de eerste fase van de tweede helft zijn Perr en Tim in de 55e en 60 nog het dichtst bij een doelpunt, helaas treffen beide afstand schoten geen doel. A- speler Thom Barten word in de 65e minuut gebracht voor de moe gestreden Bram, Eerder is A-speler Kevin Kuijpers al in het veld gekomen ter vervanging van de geblesseerde Roel.

In de slotfase zet OKSV alles op alles om nog een doelpunt te maken ballen worden richting de 16meter van Grave geschoten, helaas levert dit te weinig op. Tevens word een zuiver handsbal van GVV in de 16 niet bestraft en vind de grensrechter van de(geel/zwarte ... Aldus Sjack Ermers) het nodig om alles af te vlaggen wat groen zwart is en richting de goal van GVV beweegt.

Uiteindelijk verliest de ploeg van coach Voet de wedstrijd met 3-2, de kansen om te winnen waren er zeker maar een gelijkspel was misschien het meest terecht geweest.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen SBV uit Haren hopelijk worden hier de driepunten weer binnengehaald.

Studio OKSV
Sjack van Gelder
studiooksv@hotmail.com

5I: Brede subtop achter Herpinia

Bron: KlikSport.nl

Herpinia is niet te stoppen in de vijfde klasse I. De Herpenaren wonnen vandaag met 0-3 van SBV. Achter Herpinia bezetten Vorstenbossche Boys (2-2 tegen SCV'58) en GVV'57 de tweede plaats. Vierde staat MOSA, dat met 5-0 won van VCO.

Het was SBV dat via Jordi van Orsouw de eerste kans kreeg. De bal ging er niet in en vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Danny van Erp bediende Rick Staassen, die met een lage schuiver raak schoot: 0-1. SBV kreeg kansen op de gelijkmaker en Herpinia had het moeilijk tegen de Haren. Na de thee had Herpinia wat omzettingen wat eigenlijk al snel resulteerde in goede kansen. In de 51ste minuut scoorde Jelco Danen de 0-2 maar de treffer werd geannuleerd. Zo bleef SBV in de wedstrijd en loeren op de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd viel de tweede Herpense goal. Een combinatie tussen Staassen en Mustafa Seddiqi werd door laatstgenoemde in de kruising geschoten. Direct na de aftrap maakte Staassen ook de 0-3.

MOSA wint ruim
MOSA had geen enkele moeite met VCO. In een sportieve wedstrijden stond de thuisploeg na 45 minuten al met 3-0 voor door goals van Remco van Zonsbeek en Rens van den Heuvel (een keer een penalty). Twintig minuten voor tijd maakte Olaf Bosch de 4-0 en enkele minuten later leverde het eerste balcontact van Roy Koenders de 5-0 op. VCO kon er niets tegenover stellen, maar bleef het wel proberen.

Gelijkspel in Velp
Vorstenbossche Boys leek op bezoek bij SCV'58 drie punten te pakken. Het kwam door Wesley Dekkers twee keer op voorsprong in Velp, maar tot twee keer toe zorgde Pascal van Thiel voor de gelijkmaker. De 2-2 viel vlak voor tijd. Volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen een dikverdiend punt. "Gezien de hele wedstrijd hadden wij de grootste kansen. We komen twee keer achter door een hoge bal die wordt ingekopt. Twee keer letten we niet op. Gelukkig valt uiteindelijk nog de gelijkmaker en zijn we zeer blij met een punt." Leuk feitje was dat een kwartier voor tijd SCV'58 met drie broers van de familie Raaijmakers speelde.

Driepunter Ulysses
Ulysses kwam tegen Achilles Reek na een kwartier voetballen op voorsprong via Bernd van de Camp. Tien minuten na rust verdubbelde Willem Brouwer de stand. Achilles Reek kwam nog wel terug in de wedstrijd, toen Max van Eldijk een doorgebroken speler neerhaalde en rood kreeg. De penalty werd benut door Rob van der Wijst. "Een terechte overwinning van Ulysses", aldus trainer Sander Janssen. "We zijn geen moment in gevaar geweest. Wel zonde van de penalty in de laatste minuut."

GVV'57 klopt OKSV
GVV'57 bezet na de 3-2 winst op OKSV de tweede plek. Na vijf minuten was het al 1-0 door Frank Albers, die dit seizoen goed op dreef is. OKSV kwam echter al snel op 1-1 door een goal van Perr Hidding. Het bleef snel gaan met de goals. Het werd namelijk 2-1, 2-2 door Joris van Poppelen en na 25 minuten ook 3-2. In de tweede helft ging het op en neer maar veranderde er niets meer in de stand.