• Perr Hidding (OKSV 1)
  • Tim Reijs (OKSV 1)
  • Niek Selten (OKSV 1)
  • Bart Wetzer (Maaskantse Boys 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark 't Veldje voor de confrontatie OKSV 1 - Maaskantse Boys 1 onder leiding van scheidsrechter R.J.B.A. Benders.

De wedstrijd OKSV 1-Maaskantse Boys 1 eindigde in: 4-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen VCO 1 op 20 september 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: SBV wint derby, SCV'58 - GVV'57 gelijk

Bron: KlikSport.nl

MEGEN/VELP - Sinds 2006 won SCV'58 in competitieverband niet van GVV'57 en werd alles verloren. Ook vandaag wonnen de Velpenaren niet, maar werd er wel gelijkgespeeld: 2-2. In Megen won SBV de derby van Ulysses met 0-3.

In Megen zorgde Rob Hoefnagels na 21 minuten voor de 0-1 voorsprong van de ploeg van trainer Eric van Vugt. Hij verschalkte met zijn kopbal zowel de doelman als meerdere verdedigers die op de lijn stonden. In een sportieve wedstrijd was Niek Beck namens Ulysses dichtbij de gelijkmaker. Vanaf vijf meter van de goal schoot hij echter net naast. In de extra tijd trok SBV het duel naar zich toe. Eerst was het Jordy van Outvorst met de 0-2 en een minuut later zorgde Jaimy Knipping vanaf de strafschopstip voor de 0-3.

Leuke eerste helft
De derby tussen GVV'57 en SCV'58 was voor rust veel aantrekkelijker dan in de tweede helft. Alle vier de goals vielen dan ook in de eerste 45 minuten. Het was de formatie uit Grave dat de eerste twintig minuten een 2-0 voorsprong nam. Een terechte stand, want de Velpenaren kwamen er niet aan te pas. Toch knokte SCV'58 zich terug en via Myron van Dijk en Pascal van Thiel stond het al snel weer 2-2. In de tweede helft kwam er geen verandering meer in de stand. SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "De tweede helft was het meer spannend dan goed. Wie scoorde, zou winnen. Maar daarin slaagde niemand meer."

OKSV start met winst
Vanwege een oneven aantal teams in de vijfde klasse I was OKSV vorige week vrij. Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd tegen Maaskantse Boys op het programma en die werd winnend afgesloten. Via goals van Perr Hidding (twee), Tim Reijs en Niel Selten eindigde de wedstrijd in 4-1. Een goed begin dus van de mannen van trainer Niels Voet, die dit seizoen bovenin mee willen graan draaien.

MOSA'14 wint in Oss
Ruwaard hoopte thuis tegen MOSA'14 op de eerste driepunter van dit seizoen. Het kwam voor rust ook op voorsprong door een goal van Karsten van den Elzen. De 1-0 hield stand tot ongeveer de zeventigste minuut. Toen kantelde de wedstrijd door doelpunten van Remco van Zonsbeek en Olaf Bosch. Het betekende de eerste overwinning van MOSA'14.

Herpinia klopt VCO
VCO verloor vorige week nog met 1-10 van Vorstenbossche Boys, maar liet het tegen Herpinia niet zo ver komen. De mannen van 't Oventje verloren 'slechts' met 4-0. Vanaf de aftrap voerde Herpinia de druk op en zette VCO vast op eigen helft. Het duurde tot de 35ste minuut, voordat Ivo van Aalst voor het eerst doelman Mike Visser klopte: 1-0. Na de thee eenzelfde spelbeeld: VCO in het zestienmetergebied en Herpinia zoekend naar meer goals. In de 51e minuut rondde Mustafa Seddiqi een aanval af en liet Visser kansloos: 2-0. Diezelfde Seddiqi maakte twintig minuten voor tijd ook de 3-0 vanaf elf meter, nadat Rick Staassen onderuit was gehaald. De 4-0 eindstand kwam via de voet van Rowdy Megens, op aangeven van Staassen.

Gelijkspel in Reek
Achilles Reek kwam tegen Ravenstein al na vier minuten op voorsprong. De scheidsrechter wees na een overtreding naar de stip en Rob van der Wijst maakte geen fout: 1-0. Na een kwartier was het weer gelijk. Lucas Brouwer, de meest ervaren speler bij Ravenstein, haalde uit en liet de Reekse doelman kansloos. Na een half uur was het opnieuw Achilles Reek met de voorsprong. Bas Linders rondde een aanval af en zorgde tevens voor de 2-1 ruststand. Na een uur mocht Ravenstein Sjoerd van Haeren dankbaar zijn. Vorige week was de jeugdspeler ook al belangrijk en vandaag tekende hij voor de 2-2.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

OKSV was de eerste wedstrijd vrij geroosterd en dus stond vandaag op 14 september de eerste wedstrijd van de competitie op het programma.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB J van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos © LB:D. Ermers VM: T. Reijs VM: J. van de Wielen AM: P Hidding LA: R. Reijs CA: M van den Akker RA:D. Konings Wissels: E. van Summeren, P. Sweep, R. van Dinther, T. Barten.

Opmerkingen vooraf.
  • Willy van de Loop zal ook dit seizoen de man met de vlag zijn( wellicht op enkele kater-dagen na)
  • Sjack Ermers moest meteen de eerste wedstrijd verstek laten gaan i.v.m. het spelen met zijn zusjes op de familiedag.
  • Door de afwezigheid van Sjack Ermers is Tientonner D. van Vugt vandaag de man met de (water)zak.
  • TC Voet heeft de vakantieperiode nuttig besteed een rondreis rond de wereld heeft er voor gezorgd dat hij heel wat natuurparken aan zijn lijstje toe heeft kunnen voegen. Speciale aandacht tijden deze reis ging uit naar de Beren. Het lijstje met de Beren die hoeft heeft kunnen knuffelen tijdens deze reis was uniek en liep van Australië tot Amerika en van China tot de Noordpool. Bij navraag aan Voet blijkt dat die niet te beroerd is ze allemaal even op te noemen: de grizzlybeer ,ijsbeer, reuzenpanda ,brilbeer, lippenbeer, Aziatische zwarte beer, Bruine beer, Siberische bruine beer ,Pandabeer, Maleise beer, Witte beer, Zwarte beer.

We stelde Voet de vraag waar die nou het meest mee bezig is geweest tijdens de indrukwekkende rondreis hij kwam met het volgende antwoord:
    "Alle beren hebben zo hun eigen leefomgeving en gewoonte wat dat betreft is het moeilijk om een keuze te maken tussen. Toch ben ik er achter gekomen wat betreft de beren dat ik mezelf toch het liefste bezig hou met MastruBeren" Aldus Voet.
  • Tevens kan ik jullie nog mededelen dat ik ondanks mijn overgang ( uit financieel oogpunt) naar Sport 1 de wekelijkse verslagen voor OKSV voorlopig door blijven gaan. Mits de betalingen vanuit de club natuurlijk naar behoren verlopen.
De Wedstrijd.
De wedstrijd begint wat rommelig en meteen is al duidelijk dat Maaskantse boys in gaat zakken en het OKSV het spel wil laten maken. Ondanks het rommelige spel in de beginfase is de eerste echte grote kans toch voor OKSV in de 7e minuut gaat Perr alleen op de keeper af maar weet helaas niet goed af te rondde.

In de 9e minuut komt de ploeg even goed weg als de spits van de geel zwarte(sjack ermers kan dit verder aanvullen...?) in schietrijke positie komt gelukkig voor OKSV schiet hij hard in de grond.
In de 15e minuut krijgt Niek een aardige kopkans uit een corner helaas kopt hij net naast.

Dan gebeurt waar iedereen toch wel ween beetje bang voor was, Maaskantse boys komt uit een counter op 0-1 Captain BV stapt in om de spits buitenspel te zetten helaas heeft Joris die niet snel genoeg in de gaten waarna de spits van Maaskantseboys alleen op Frank afgaat en deze keer niet faalt in de afronding. OKSV moet er voor gaan zorgen dat de opvliegerige spits van Maaskants boys korter word gedekt en minder makkelijk bereikt word.
De wedstrijd sukkelt verder en blijft net zo rommelig als voorheen, naar een klein half uurtje komt OKSV dan eindelijk wat beter in de wedstrijd en lukt het om zijn eigen spelletje te spelen.
In de 39e minuut kopt Tim Reijs na prima werk van Mark de toch wel verdiende 1-1 binnen en zorgt zo voor een mooie opsteker voor OKSV.

OKSV zit nu lekkerder in de wedstrijd en wil voor rust graag door drukken, in de 42e minuut is het Perr die de Langelse formatie op 2-1 zet na een goede pass van Tim. En OKSV lijkt met een 2-1 voorsprong te gaan rusten.

Het word nog mooier voor OKSV en zelfs voor rust weet Niek uit een corner van Rick de 3-1 binnen te koppen, zo word in circa 10 minuten de hele wedstrijd op zijn kop gezet door de OKSV en gaat het met een mooie voorsprong rusten.

Na de rust word de wedstrijd er voor de gemiddelde supporter niet leuker op, OKSV probeert de wedstrijd vooral te controleren en dat lukt aardig waardoor er weinig kansen te noteren zijn in het eerste deel.

In de 65e minuut maakt Damian een overtreding in de 16 meter van Maaskantse boys en een speler van de tegenpartij vind het nodig om hem liggend op de grond uit het niks een paar keer te schoppen, de betreffende speler word er met rood afgestuurd maar wonder boven wonder besluit de scheids na aandringen van de spelers en grensrechten van Maaskantse boys ook Damian rood te geven. Een merkwaardig besluit.

De wedstrijd word er niet sportiever op en in de 70e minuut maakt de withete rossige spits van Maaskantseboys een vieze overtreding op Perr die slechts bestraft word met een gele kaart.

OKSV blijft de wedstrijd controleren en krijgt een paar kleine kansjes, wederom een kopkans voor Niek uit een corner en Marc na een prima actie van Johan. Beide weten ze de wedstrijd helaas niet definitief te beslissen.

Maaskantse boys gooit alles op alles en OKSV krijgt hierdoor veel ruimte voorin, in de 86e minuut is het dan toch Perr die de wedstrijd definitief beslist met een prima actie en goal.

De eerste driepunter is een feit, volgende week wacht VCO en ook hier moet de ploeg in staat geacht worden de driepunten binnen te slepen.