Logo OKSV

OKSV 3 - Festilent 7 (6-1)

09 november 2014

Doelpuntenmakers:

Wedstrijdverslag:

De Competitiestrijd OKSV 3 - Festilent 7 stond om 11:00 uur op het programma. De confrontatie werd gespeeld op het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV 3-Festilent 7 eindigde in: 6-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld thuis tegen Achilles Reek 4 op 16 november 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Verjonging slaat toe bij OKSV 3

Van onze verslaggever: P. Meerdink

In de politiek lijken ze hun kleuren maar niet op orde te kunnen krijgen: teveel vergrijzing, te weinig vergroening en zelfs het sinterklaascomité ziet het zwart in. Gelukkig heeft OKSV haar kleuren wél enigszins goed geregeld. In plaats hiervan hebben er andere ontwikkelingen binnen het team plaatsgevonden.

Afgelopen zondag was het groen-zwarte voetbaltenue weer op het hoofdveld van Overlangel te bewonderen. Voordat zelfs maar kon worden begonnen met warmlopen waren er al enkele interessante wijzigingen in de opstelling af te lezen. Naast eerdere afvallers bleken deze week ook Keeper Arno Toonen, Harold Barten en Arjen Elbers helaas niet mee te kunnen doen. Om deze leegte op te vullen had Patrick Kersten beroep gedaan op de kwaliteiten van niemand minder dan: Erwin van Summeren, Johan van der Wielen, Niels Voet, Sjouke Meerdink en Mike Reijs.

Als wij nu kijken naar de gemiddelde leeftijd van het Derde twee weken geleden tegen FC Uden, dan kan er geconcludeerd worden dat de gemiddelde leeftijd van het team rond de 35 jaar lag. Als er echter wordt gekeken naar de gemiddelde leeftijd van hetzelfde team bij de recente wedstrijd tegen Festilent 7, dan is de gemiddelde leeftijd opeens gezakt naar 32 jaar. Een daling van maar liefst drie jaar in drie wedstrijden!

De daling van de gemiddelde leeftijd lijkt in eerste instantie niet zo erg, maar als deze trend doorzet, dan betekent dit o.a. dat er tegen het einde van het seizoen weer ouders nodig zijn om het team naar uit-wedstrijden te brengen, het kopen van bier een illegale bezigheid wordt, en dat er bovendien geluisterd zal moeten worden naar wat het jeugdbestuur te zeggen heeft. Kortom: de verjonging slaat toe bij OKSV 3.

Tijdens de wedstrijd OKSV 3 - Festilent 7 bleek het team overigens weinig last te hebben hiervan. Het totaal aantal gemaakte doelpunten was - letterlijk - niet op één hand te tellen. Rogier van der Linden was in de eerste helft in topconditie en wist de eerste drie doelpunten voor OKSV te scoren. Jean-Paul de Beijer was de volgende die de bal in het doel schoot. Festilent had zelf ook nog een terugkom momentje: Na een uitglijder van Jeroen van Summeren en een vreemde "flipperkast-bal" kwam de stand op 4-1 te staan. Het was echter ook weer Jeroen die vijf minuten later de bal vanuit een corner op de pantoffel nam en daarmee de 5-1 scoorde.

In het begin van de tweede helft zag het ernaar uit dat het weer drie kwartier prijsschieten zou worden voor OKSV. Inderdaad scoorde Jean-Paul na een kwartier opnieuw een goal, maar op de één of andere manier leek het alsof het team zonder brandstof kwam te zitten. Zo werd er veel meer balverlies geleden op het middenveld en Festilent kreeg eindelijk de kans om het loopvermogen van haar spelers te benutten. Dit resulteerde in een serie aanvallen die de verdediging van OKSV, met de hulp van Mike Reijs, ternauwernood het hoofd wist te bieden. Toen scheidsrechter Gert-Jan uiteindelijk het eindsignaal gaf, waren beide teams dan ook volledig uitgeput.

Winnen met 6-1 is een mooie prestatie voor OKSV. De verjonging binnen het team hoeft daardoor niet per se een slechte ontwikkeling te zijn. Bovendien heeft het trakteren op ranja ipv bier na een overwinning ook zijn charmes.

P. Meerdink

[ Terug ]

Informatie OKSV 3 : [ Elftal ] - [ Nieuws ] - [ Wedstrijden ] - [ Opstelling ]

Competitie : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

Topscoorders : [ Overzicht ]

Beker : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps