Wedstrijden 2014/2015

SIOL 1 - OKSV 1
Uitslag: 5-2

30 augustus 2014

Vandaag werd er om 18:00 uur afgetrapt op het Sportpark De Groenendijkse Kampen voor de strijd SIOL 1 - OKSV 1 onder leiding van scheidsrechter B.L.J. Evertz.

De wedstrijd SIOL 1-OKSV 1 eindigde in: 5-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen GVV'57 1 op 02 september 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Prima teamprestatie SIOL in beker tegen OKSV

Bron: Website SIOL

Na een week waarin veel regen was gevallen, was het de vraag of er vanmiddag gevoetbald kon worden. De velden van SIOL lagen er, ondanks het vele regenen, prima bij en kon er dus gevoetbald worden. Normaliter zou vandaag de derde beker wedstrijd zijn gespeeld, echter was de thuiswedstrijd tegen Toxandria midweeks afgelast en moest er dus in de 2de wedstrijd worden gevoetbald tegen OKSV uit Overlangel. Dit team treft SIOL 1 ook in de competitie en zij hadden de eerste wedstrijd ook winnend afgesloten met een 1-3 eindstand.

Om 18.00 uur werd er afgetrapt door SIOL en voordat we ook maar 5 minuten onderweg waren stond het 0-1 voor de bezoekers. Een scherp aangesneden vrije trap werd matig verwerkt in het 5-meter gebied van SIOL en daardoor ging het net bollen voor OKSV: 0-1.
SIOL was niet van slag en had geluk dat het nog zo vroeg in de wedstrijd gebeurde. De Katwijkenaren lieten hun koppie niet hangen en gingen vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Voorop in de strijd ging middenvelder Driessen, die op goed doorzetten en balcontrole een overtreding te verwerken kreeg. Deze werd in de zestienmeter gemaakt en de scheidsrechter kon niets anders dan een penalty aan de thuisploeg geven. SIOL zette deze buitenkans om in de gelijkmaker, verantwoordelijk hiervoor was Raphael Letemahulu die de penalty resoluut binnenschoot: 1-1.
Diezelfde Letemahulu was voor een groot deel ook verantwoordelijk voor de voorsprong van SIOL. Een individuele actie gaf hem de ruimte om de achterlijn te halen en om de bal strak terug te trekken. Daar stond Roel Bruijsten die de bal controleerde en hard binnenschoot: 2-1 (zie afbeelding).
Na deze periode vol gebeurtenissen ging het spel op en neer en werden er vooral veel (fysieke) duels uitgevochten op het middenveld. Uit het niets scoorde SIOL ineens de 3-1. Een teruggespeelde bal richting keeper Rijckhart werd weggewerkt en na een stuit en doorglijden van de bal over de verdediging stond spits Bruijsten één-op-één met de keeper. Met een lepe voetbeweging vond Bruijsten het zijnet: 3-1. Dit was tevens ook de ruststand na een spannende eerste helft vol kansen voor voornamelijk de thuisploeg.

In de tweede helft was er wederom een rol weggelegd voor Bruijsten. Na een fantastische rush van rechtsback Nico Derks, waarin hij 50 meter moest overbruggen, legde hij de bal precies voor de linker van Bruijsten die zijn derde van de wedstrijd maakte en de 4-1 voor SIOL.
Na deze goal kreeg de uitploeg wat meer grip op de wedstrijd. Enkele kansjes, voornamelijk afstandschoten, konden niet verzilverd worden. Toch kwam de ploeg van trainer Vloet op 4-2, persoonlijke fouten van SIOL gingen hieraan vooraf.
Toch was het slotakkoord van de wedstrijd wederom voor SIOL, daar waar de ingevallen Selim Sahinturk (terug van een lange vakantie), op prachtige wijze de eindstand op het bord liet noteren. Na een snelle kapbeweging plaatste hij de bal met zijn linkervoet prachtig ni het netje: 5-2.

Na deze goal werd er vrij snel door de goed leidende scheidsrechter afgefloten. Hiermee boekte SIOL de 2de overwinning in de eerste ronde van de beker. Daardoor heeft de ploeg dinsdag (de inhaal wedstrijd thuis tegen Toxandria om 18.30 uur) genoeg aan een gelijkspel om door te bekeren!

Wedstrijdverslag SIOL 1 - OKSV 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

De wedstrijd van afgelopen dinsdag thuis tegen GVV was afgelast en dus was deze wedstrijd de tweede van OKSV in de beker cyclus.

Er werd uiteraard gestart met 1 minuut stilte voor Mari Ermers.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: S. van Griensven. RB: R van Dinther RCV: E. van Summeren LCV: R. van den Berg LB: T. Schmitz. VM: B. Vos(c) VM: J. van de Loop AM: P. Hidding. LA: R. Reijs CA:M. van de Akker RA: J. van de Wielen.
Wissels: Dennis Ermers, Bram van de Berg, Joris van Poppelen en Niek Selten.
Opmerkingen:
  • Frank Vos zit nog steeds in de lappenmand. En werd meegenomen als supporter met veel (inter)nationale kennis.
  • Dennis Ermers was niet fit genoeg om te starten(zelfs niet na het tapen van de man met de baard) de blessure kenmerken die zich bij Ermers voordeden leken opgelopen tijdens een spelletje SM?!?
  • Trainer Voet was een aantal ogenblikken in de wedstrijd weer even speler na diverse aanmerkingen op de scheidsrechter(overigens niet geheel onterecht)
OKSV begon sterk aan de wedstrijd, de tegenstander uit Katwijk werd goed vast gezet en er werden meteen een aantal kansjes afgedwongen. In de 5e minuut was het al raak, Rick Reijs nam een vrije trap en sneed deze scherp aan, de bal werd door alles en iedereen gemist en verdween in het netje.
OKSV vergat hier na even door te gaan waar het mee begonnen was en SIOL kwam beter in de wedstrijd en werd vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten. Na een afgeslagen corner in de 14e minuut dribbelde een speler van SIOL(na matig wegwerken van de bal) de 16 binnen, hij ging heel gemakkelijk richting de grond na een duel met Job en de scheids wees resoluut na de stip. De penalty werd prima ingeschoten en keeper van Griensven was kansloos 1-1.
Na de 1-1 ontspon zich een gelijkwaardig wedstrijd waarin beide ploegen veel kansen kregen. De Scheids liet zich in deze fase behoorlijk beïnvloeden door de Katwijkers en dit was helaas helemaal niet in het voordeel van OKSV. De 2-1 viel tien minuten voor rust, een speler van SIOL kwam door aan de linkerkant en trok de bal terug waar van den Berg en Schmitz niet goed communiceerde en de bal niet weggewerkt kon worden werd deze door een speler van SIOL hard tegen de touwen geschoten. 4 minuten voor rust werd het zelfs 3-1 voor SIOL, dit gebeurde na een lange bal die door alles en iedereen gemist werd de spits van SIOL ging er als snelste achteraan en ronde beheerst af.
Wat een domper net voor rust!

In de rust werd het een en ander besproken en de mannen van OKSV wisten dat er in de tweede helft ook weer kansen zouden komen om doelpunten te maken en de wedstrijd te kantelen.
OKSV begon sterk aan de tweede helft met vrij aardig positiespel en het snel rond laten gaan van de bal. Hierdoor kregen ze een aantal kansen maar richting de goal ging het vaak weer net even mis. Een kwartier na rust komt SIOL op 4-1 een voorzet die niet goed weggewerkt word door van de Loop (hij schiet hem vol tegen een medespeler aan) word wederom afgerond door een speler van SIOL die het meest attent op dit buitenkansje reageert. Doodzonde, zeker als je na de kans verhoudingen kijkt is 4-1 op zijn zachtst gezegd onnodig de wedstrijd is op dit moment wel gespeeld. Joris van Poppelen komt in het veld voor Job van de Loop die vandaag niet in de wedstrijd zit. en Niek Selten iets later voor Marc van de Akker. OKSV kreeg na 30 minuten weer iets meer de overhand en nu viel de goal wel, na een goede aanval was Hidding in de 75ste minuut het eindstation en nu schoot deze de bal wel raak( na een aantal gemiste kansen wat eerder in de wedstrijd) 4-2. 2 minuten later lag de bal er aan de andere kant alweer in, de rechtsbuiten van SIOL werd niet kort genoeg gedekt en schoot de bal zeer fraai in de kruising 5-2.in de 80ste minuut werd Bram van de Berg in het veld gebracht voor Johan van de Wielen. OKSV probeert het daarna nog wel(1 op 1 achterin) dit resulteert in een aantal kansen maar helaas niet meer in de aansluitingstreffer(s).

Een domper voor het team van Voet een wedstrijd die zomaar had kunnen eindigen in 5-5 was het toch SIOL wat won, omdat het eenvoudig gezegd beter met de kansen omging in deze open wedstrijd.
Hopelijk kan OKSV in de competitie revanche nemen op deze nederlaag. As dinsdag is de laatste bekerwedstrijd tegen GVV op het Anfield in Overlangel.
Tevens de laatste wedstrijd voor de competitie a.s. zondag tegen MENOS.

Hopelijk worden deze wedstrijden wel winnend afgesloten.