• 2-2 Niek Selten (OKSV 1)
  • 2-3 Djavano Amanupunnjo (SIOL 1)
  • 2-4 Paul Broeren (SIOL 1)

Wedstrijdverslag

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark 't Veldje voor de ontmoeting OKSV 1 - SIOL 1 onder leiding van scheidsrechter A. van Ham.

De wedstrijd OKSV 1-SIOL 1 eindigde in: 2-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Menos 1 op 26 april 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

6D: SIOL kan titel ruiken na winst op OKSV

Bron: KlikSport.nl

OVERLANGEL - SIOL kan het kampioenschap in de zesde klasse D bijna ruiken na de overwinning in de topper tegen OKSV. In Overlangel deed 'good old' Paul Broeren de thuisploeg, tot vandaag koploper, de das om met een doelpunt en twee assists: 2-4. SIOL gaat de laatste twee speelronden in met twee punten voorsprong op OKSV.

De overwinning was terecht maar zwaarbevochten. Bij rust keken de Katwijkers nog tegen een 1-0 achterstand aan na een eigen doelpunt van Niels van der Heijden. Na de thee werd Paul Broeren gebracht. De aanvaller van weleer, die zich terug knokte van een zware blessure, was bij alle vier de doelpunten die SIOL na rust maakte betrokken. Zo gaf hij een assist op Roel Bruijsten, Tim Driessen en Djavano Amanapunnjo en scoorde hij zelf ook één keer. De eerste gelijkmaker viel na een uur spelen. Nadat SIOL op 1-2 was gekomen, bracht Niek Selten OKSV nog langszij en bij een 2-3 stand voor de nieuwe koploper, kreeg de thuisploeg nog een immense kans op de 3-3. In de slotfase creëerde SIOL echter meerdere kansen om de uitslag een groter aanzien te geven. Zo raakte bijvoorbeeld Broeren de paal.

De ontlading bij de spelers en 140 meegereisde supporters uit Katwijk na afloop was groot. "We zijn de terechte winnaar", blikt SIOL-duocoach Peter ten Haaf terug. "Het was een spannende pot, maar we hebben OKSV het grootste deel van de wedstrijd achteruit gedrukt."

De overwinning vergulde voorzitter Rob Hoffmann met trots: "Prachtig om dit mijn eerste jaar als voorzitter mee te mogen maken. Dit is wat voetbal mooi maakt."

MOSA'14 wint derby
MOSA'14 is door de 1-2 winst op SBV de Harense ploeg voorbij gegaan op de ranglijst. In de derde minuut was het al 0-1 voor de Oijenaren, toen Max Kras met een steekpass Olaf Bosch vrij zette. Die faalde vervolgens niet: 0-1. Na twintig minuten zette Tom Wouterse beide ploegen op gelijke hoogte. Drie minuten daarna zagen de toeschouwers al de derde goal. Bart van Grinsven was er als de kippen bij om uit een rebound de 1-2 te maken. Thomas Bosch kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, maar ondanks de numerieke minderheid legde MOSA'14 beslag op de winst in de derby.

Driepunter Achilles Reek
Roy de Haas kroonde zich tot matchwinner in het duel SCV'58 - Achilles Reek. Vijf minuten voor tijd profiteerde hij van een foutje in de Velpse defensie en verschalkte hij de SCV'58-doelman. Achilles Reek is de Velpenaren op een punt genaderd op de ranglijst.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 19 april, Koploper OKSV speelt de absolute topper thuis tegen naaste belager SIOL, de opdracht vooraf is duidelijk er mag niet verloren worden.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB J. van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos(c) LB:D. Ermers VM: E van Summeren VM: J van de Wielen AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. van den Akker RA:D. van de Berg
Wissels: J. van de Loop. J van Griensven. R. van Dinther, T. Reijs. S. van Griensven, T. Schmitz

Opmerkingen:
  • Prima intrapballen, D. Vucht was ondertussen te druk met lamballen, waarna Opa Sjack deze taak op zich heeft genomen.
  • Willy van de Loop was voor deze belangrijke wedstrijd van de alcohol af gebleven en stond zodoende weer paraat.
  • R. van den Berg heeft deze morgen met stalen neuzen zijn rentree gemaakt bij OKSV 2 , dit ter bescherming van zijn teentjes.
  • Trainer Voet was deze morgen geblesseerd geraakt aan zijn kuit, tijdens de hondentraining deze morgen wilde hij alle honden op de cursus "de truc met de waterzak" leren. Na het wegschoppen van een van deze waterzakken werd een Indonesische dwerg pincher zeik nat, en boos!! Voet heeft gerend alsof zijn leven er vanaf hing helaas haalde de gevaarlijke hond (van 15 cm hoog) hem snel in waarna hij trainer Voet vol in zijn kuit beet. Een slecht begin van deze morgen voor coach Voet.

De wedstrijd.
De wedstrijd begint met twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd zijn, de eerste echte kans is toch voor OKSV.

Dirk zet in de 9e minuut een goede actie in gevolgd door een prima voorzet, helaas weet Perr hem niet te verzilveren hij schiet de bal met links een aantal meters over.

In de 10e minuut is daar al meteen de eerste grote kans voor Siol, gelukkig treed Frank 1 tegen 1 perfect op en verwerkt de bal.

Siol heeft in de fase daarna het iets beter van het spel en Sjack ziet dat ze ook gewoon goed kunnen voetballen(alle (r)(h)andzaken wat het afgelopen donderdag tegen SCV liet zien heeft deze ploeg dus gewoon niet nodig!! Sjack kan zich dan ook heel goed de woede van de coach van SCV voorstellen! ).

Toch is het OKSV wat in de 21e minuut op 1-0 komt de bal word diep gegeven, waarna Marc er achter aan gaat, de aanvoerder van Siol schiet de bal als een volleerd spits over zijn eigen doelman heen, een gelukje voor OKSV maar toch mooi meegenomen. Net hier voor trok Dirk de 16 in en werd tegen de grond gelopen helaas zag de scheidsrechter hier geen penalty in.

Na de 1-0 word Siol sterker en OKSV is genoodzaakt om in te zakken en tegen te houden, het word zelf in deze fase nog een keer gevaarlijk maar een doorkopbal van Erwin na een vrije trap van Bart kan door de verdediger van de lijn gekopt worden.

In de 29e minuut krijgt Siol een grote kans nadat Dennis de bal niet goed kan verwerken aan de linkerkant van het veld gelukkig komt er geen doelpunt uit.

In de 30e minuut is Captein Vos genoodzaakt handelend op te treden en een gele kaart voor hem volgt. Uit de genomen vrije trap kopt een verdediger van Siol de bal op de lat. OKSV houd het doel schoon tot de rust en gaat rusten met een prima 1-0 voorsprong.

Na rust vallen er in de beginfase weinig kansen te noteren, OKSV heeft het verdedigend in deze fase prima op orde.

Helaas valt in de 62e minuut dan toch de 1-1 de goede sterke spits die bij Siol in het veld gekomen is (nog bekend van een aantal jaren geleden)neemt de corner en deze word bij de tweede paal binnen gelopen.

In de 68e minuut gaat er een speler van Siol alleen op Frank af, de speler snijd slim voor Dennis langs en deze kan een overtreding niet meer voorkomen. De scheids legt hem op de stip waar de overtreding toch echt buiten de 16 werd ingezet, gelukkig komt Dennis zonder kaart goed weg. De middenvelder van Siol faalt niet en OKSV kijkt tegen een vervelende 1-2 achterstand aan. Trainer Voet reageert meteen en brengt Ted voor Marc van de Akker.

In de 72 minuut is daar ineens de 2-2 van Niek na een vrije trap van Rick kopt hij de bal tegen de touwen. OKSV moet deze stand vast proberen te houden tot het einde van de wedstrijd.

In de 76e minuut krijgt Rick de kans op de 3-2 helaas mist hij oog in oog met de keeper van Siol, uit de tegen aanval krijgt Siol een corner. Wederom de spits van Siol neemt de corner en nu is het de linksbuiten die niet goed gedekt word door Niek en beheerst binnenkopt.

Een goal van Ted word nog afgekeurd na vermeend duwen.
In de absolute slotfase krijgt Niek de mogelijkheid als nog de 3-3 te maken helaas word zijn kopbal door de keeper gekeerd, en schiet hij de bal in tweede instantie net langs.

In de 94e minuut krijgt de spits van Siol nog een keer de bal hij draait goed weg bij Dennis en schiet de beslissende 2-4 binnen.

Er is vandaag gewerkt, gevochten, en verloren door heel het team. OKSV moest vandaag na 11 overwinningen op rij zijn meerdere erkennen in Siol wat vandaag beter was.
Het zure aan de nederlaag is dat Siol OKSV gepasseerd is op de ranglijst en met nog twee wedstrijden te gaan de beste papieren heeft voor het kampioenschap. OKSV zal de laatste twee wedstrijden beide moeten winnen en kan zich dan na verwachting op gaan maken voor de nacompetitie.

Ook Sjack wil het Overlangelse publiek wat weer in hele grote getalen na het hoofdveld is gekomen bedanken. Ze zijn de hele wedstrijd achter de ploeg blijven staan wat zeker een compliment waard is!