• 0-3 Jan Pouwels (Heijen 1)
  • 0-4 René Reijnen (Heijen 1)
  • 0-5 Jan Pouwels (Heijen 1)
  • 1-5 Rick Reijs (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark t Veldje voor de ontmoeting OKSV 1 - Heijen 1 onder leiding van arbiter B. Sahiner.

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark t Veldje voor de confrontatie OKSV 1 - Heijen 1 onder leiding van scheidsrechter B. Sahiner.

De wedstrijd OKSV 1-Heijen 1 eindigde in: 1-5.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Ravenstein 1 op 22 december 2013. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: Drie ploegen aan kop met 26 punten

Bron: KlikSport.nl

OEFFELT - Vianen Vooruit is de nieuwe koploper in de vijfde klasse H. De ploeg van trainer Dennis Kroes won de topper van De Zwaluw met 2-5. Ravenstein heeft na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen GVV'57 evenveel punten als Vianen Vooruit, maar een minder doelsaldo. Heijen staat ook op 26 punten, maar speelde al wel een wedstrijd meer.

Ravenstein stelde teleur in Grave, dat een puntje goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Er leek tot een kwartier voor tijd niks aan de hand voor de ploeg van de verlengende trainer Peter van Orsouw. Lucas Brouwer zorgde vlak voor rust voor de 0-1 en die stand bleef lang op het bord staan. In de 75e minuut vloog een vrije trap van GVV'57 echter tegen de touwen: 1-1.

Ravenstein zag door het gelijke spel Vianen Vooruit over zich heengaan. Die ploeg won ruim in Oeffelt en had de langste adem. De thuisploeg hield de koploper een tijd op 2-2, ondanks dat het op dat moment al met tien man speelde vanwege de rode kaart van Milan Haerkens. Bij de thuisploeg scoorden Bas van Luijk en Boyd van Sambeek, bij de bezoekers was Walter Bulkens met drie goals de grote man. Ook Tom Aben en Rik Willemsen kwamen tot scoren.

Heijen haalt uit
OKSV was in Overlangel niet opgewassen tegen Heijen, dat volop meedoet om de titel. Na 45 minuten was het al 0-3 door twee goals van Thijs Kusters en een van Jan Pouwels. Net na rust was de wedstrijd definitief beslist door Rene Reijnen. Pouwels bepaalde met zijn tweede van de middag de stand op 0-5. OKSV deed tien minuten voor tijd wat terug door Rick Reijs.

Geen doelpunten
Maaskantse Boys en HBV kwamen niet tot scoren. Wie dacht dat het een saaie wedstrijd was, komt volgens MKB-captain Theon de Veer bedrogen uit. "Onze eerste helft was slecht en HBV was duidelijk beter. We kwamen anders de rust uit en we kregen in de tweede helft ook kansen. De grootste was er vijf minuten voor tijd, maar Bart Wetzer miste een penalty. Gezien het wedstrijdbeeld vind ik een gelijkspel verdiend, maar met zo'n late gemiste penalty is het toch balen." Maaskantse Boys lijkt op basis van de eerste seizoenshelft vrijwel zeker van handhaving en wil het tweede bedrijf lekker in de middenmoot mee blijven voetballen.

Estria vijfde
Estria won met 0-2 van Gassel en zodoende wisselen die ploegen van plek op de ranglijst. Bij de gasten uit Escharen waren Johan Paters en Koen Lourensen trefzeker.

Gelijkspel in 'heet potje'
SIOL meldt op het eigen Twitter-adres dat het met 1-1 gelijkspeelde tegen Ulysses, maar het was toch echt 2-2. Een wedstrijd met een zwart randje, want de scheidsrechter moest de wedstrijd tien minuten staken vanwege aanmerkingen op de leiding. Dat gebeurde na een penalty voor de Megenaren en een veldverwijzing bij SIOL. De strafschop werd benut door Paul van Lith, zijn tweede goal. Toen de ploegen terug op het veld kwamen, werd er nog een keer gescoord. Door SIOL wel te verstaan, dat daarmee het tweede puntje van het seizoen pakte.

Geschreven door: Hans

De scheidsrechter zorgde voor het eerste opvallende feit in de wedstrijd. Binnen één minuut had een speler van de thuisclub een gele kaart te pakken. Hierna maakte de ploeg van John Janssen direct duidelijk wat deze middag haar bedoelingen waren. Er werd van meet af aan druk uitgeoefend op de defensie van OKSV.

Het aanvallende spel leverde kansen op voor Jan Pouwels en Thijs Kusters. Heijense doelpunten konden feitelijk niet uitblijven. Dat bleek ook het geval. Jan Pouwels ontfutselde een verdediger van OKSV de bal en uit zijn voorzet kon Thijs Kusters simpel 0-1 binnentikken.

Vervolgens kreeg Sjoerd de Valk enkele mogelijkheden om met het hoofd te scoren. Op deze momenten bleven verdere treffers echter uit. Het bleek uitstel van executie te zijn.

Nog voor rust drukte Heijen het krachtsverschil uit in een grotere voorsprong.Een pass van Gijs Basten belandde bij Thijs Kusters. Die omspeelde een verdediger en zorgde voor 0-2. Het gejuich aan Heijense kant was nauwelijks verstomd of de 0-3 lag in het net. Fraai voorbereidend werk van Martijn Custers werd afgerond door Jan Pouwels.

Vlak voor het eind van de eerste helft raakte Nick de Valk even dizzy na een ongelukkige botsing met een OKSV-speler. De Heijense aanvoerder kon niet verder en werd vervangen door Rene Reijnen. Deze wisselspeler zorgde twee minuten na de thee voor de definiteve beslissing door 0-4 aan te tekenen.

Mede door wat nonchalance aan Heijense zijde kreeg OKSV hierna kansen op de eretreffer. Doelman van der Burg, gebrand op het houden van de nul, bleek evenwel niet te passeren. Daarop legde OKSV het hoofd in de schoot en kon Heijen er lustig op los combineren.

Jan Pouwels scoorde met een fraai lobje 0-5. Hij was in balbezit gekomen na geklungel in de defensie van OKSV. Hierna was Niels Wabeke uit een vrije trap bijna succesvol. De doelman van de thuisclub redde bekwaam, zoals hij eerder in het duel al meermaals zijn kwaliteiten had getoond.

In de laatste twintig minuten waren diverse Heijenaren nog dicht bij een doelpunt,. Thijs Kusters raakte de buitenkant van de paal. centrumspits Martijn Custers had een treffer verdiend, maar zag zijn inzet over het doel vliegen. Kort daarna redde Rick Reijs de eer voor OKSV door de 1-5 achter Mark van der Burg te schieten. Onnodig balverlies van Pascal Verpoort vormde de aanleiding tot de treffer.

De slotfase van de wedstrijd stond in het teken van een duel om de bal tussen de doorgebroken Jan Pouwels en Frank Vos, de keeper van OKSV. Pouwels veroverde het leder en doelman Vos maakte een overtreding. Tot ontzetting van de keeper werd hij van het veld gestuurd. Volgens velen was het een te zware straf, die geen recht deed aan de sportieve geest van de wedstrijd. Bovenal was het een triest einde voor Vos van een goed gespeelde wedstrijd.

Voor Heijen is nu de winterpauze ingegaan. De ploeg deelt de eerste plaats op de ranglijst met Vianen Vooruit en Ravenstein, maar deze teams hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed. Voor straks is er in elk geval volop perspectief voor een mooi vervolg van de competitie.