• 1-0 Bas van Luijk (De Zwaluw 1)
  • 2-0 Rick Giesbers (De Zwaluw 1)
  • 2-1 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 3-1 Gijs Janssen (De Zwaluw 1)

De Competitieconfrontatie De Zwaluw 1 - OKSV 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze wedstrijd stond onder leiding van arbiter M.J.M. Lange. De krachtmeting werd gespeeld op het Sportpark Hogehoek.

De wedstrijd De Zwaluw 1-OKSV 1 eindigde in: 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Gassel 1 op 16 maart 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: Vianen Vooruit koploper, Ulysses wint

Bron: KlikSport.nl

Vianen Vooruit is na de 2-7 overwinning op SIOL koploper in de vijfde klasse H. Onderin deed Ulysses goede zaken door met 2-1 te winnen van GVV'57. De Megenaren nemen nu afstand van de degradatieplekken, maar volgens Ulysses-trainer André Verhoeven is handhaving nog zeker geen feit. "Er is nog niks beslist."

Vianen Vooruit kende geen enkele moeite met SIOL en na 45 minuten stond het al 1-5. In de tweede helft sloop er wat onzorgvuldigheid in de ploeg en daardoor bleven dubbele cijfers uit. Aanvoerder Roy Daamen scoorde opmerkelijk genoeg drie keer met het hoofd. Joris Coenders maakte er twee, Walter Bulkens een en Mark Daamen schoot een vrije trap binnen. Mark Daamen keerde terug van langdurig blessureleed (afgescheurde kruisbanden, red.) en vierde zijn rentree dus met een treffer. Trainer Dennis Kroes beseft dat de titelstrijd leeft in Vianen. "Het komt elke week wat dichterbij, maar het duurt nog zoveel wedstrijden. Eerst waren wij in de achtervolging op Ravenstein, nu gaan wij aan kop en wordt er op ons gejaagd. We hebben alles zelf in de hand en de ploeg oogt erg scherp en gretig."

Feest bij Ulysses
Op het moment dat Kliksport belt naar Verhoeven, knalt er harde muziek uit de boxen in de Megense kantine. "Ja, als je van een directe concurrent wint, dan mag je een feestje vieren", aldus Verhoeven. "Het gevoel van de overwinning is erg lekker. Maar de beslissing was dit zeker nog niet. Als GVV'57 het inhaalduel wint, is het gat maar vier punten." GVV'57 kwam vlak voor rust op voorsprong in Megen, maar na vier minuten in de tweede helft was het alweer gelijk door Willem Brouwer. Tien minuten voor tijd tekende topschutter Paul van Lith voor de 2-1. Het werd daarna alles of niets voor GVV'57, dat ondanks een slotoffensief niet meer wist te scoren.

Heijen medekoploper
Ook Heijen gaat door de 3-0 overwinning op Maaskantse Boys Ravenstein voorbij. Pas na een klein uur werd de MKB-doelman voor het eerst gepasseerd en wl door René Reijnen. Vervolgens hoefden de supporters maar zeven minuten te wachten op de 2-0 van Thijs Kusters. Zes minuten voor tijd schoot Nick de Valk de 3-0 binnen.

De Zwaluw klopt OKSV
De Zwaluw was zondag met 3-1 te sterk voor OKSV, dat overigens ook nog niet zeker van handhaving is. Bij de ploeg uit Oeffelt waren Bas van Luijk, Rick Giesbers en Gijs Jansen verantwoordelijk voor de goals.

HBV de sterkste in derby
HBV sleepte in de derby tegen Gassel drie punten in de wacht. De thuisploeg begon furieus en al na vijf minuten stond het 2-0. Gassel had geen beste dag en zag dat het ook nog 3-0 werd. HBV gaat daardoor Gassel voorbij op de ranglijst, al heeft laatstgenoemde ploeg nog wel een wedstrijd in te halen.

Geschreven door: Dominique Pichel

De Zwaluw heeft zondagmiddag drie punten aan het seizoenstotaal toegevoegd. De ploeg van trainer Dick Regeling was in een matige wedstrijd te sterk voor OKSV uit Overlangel. Op de eigen Hogehoek wonnen de Oeffeltenaren met 3-1. Door de zege is De Zwaluw geklommen naar de vierde plek in de vijfde klasse H. Een welbegeerde positie, want die geeft naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van het seizoen recht op nacompetitie.

Vianen Vooruit, Heijen en Ravenstein voeren de ranglijst aan. Als de titelkandidaten alle drie een periode pakken en een van hen kampioen wordt, schuift een play-offplek automatisch door naar de nummer vier in de stand.

Dat De Zwaluw bij de beste ploegen in 5H hoort was zondagmiddag niet te zien. Het wegvallen van Dennis Titselaar, Merijn Elbers, Jarno Kosman en Boyd van Sambeek is een aderlating. Dat het tegen OKSV ook nog eens Milan Haerkens en de gebroeders Stijn (beide geschorst) en Luuk Jansen (geblesseerd) miste, maakte het spel er niet beter op. Ondanks dat invallers Willem Bardoel, Jort Hendriks en Twan Menting naar behoren speelde.

Vooral laatstgenoemde maakte op het zonnige hoofdveld een puike indruk. De doelman was sterk bij hoge ballen en liet zijn kwaliteit zien door met een schitterende zweefduik de bal uit de kruising te plukken. Twan Menting moest eenmaal vissen. De aanvoerder van De Zwaluw 3 was kansloos bij een harde vrije trap van Rick Reijs (2-1).

De Zwaluw maakte voor rust het verschil. De rappe Bas van Luijk was al binnen tien minuten trefzeker door oog in oog met de OKSV-doelman de bal binnen te schuiven. In het tweede doelpunt van de thuisploeg had Van Luijk ook een groot aandeel. De spits werd weggestuurd door Willem van Haren, maar stuitte op de keeper. Rick Giesbers reageerde attent (2-0).

Na de aansluitingstreffer van Reijs werd het even spannend, maar zeventien minuten voor tijd boorde Gijs Janssen alle Overlangelse hoop de grond in met een fantastisch schot: 3-1. OKSV probeerde met een offensief nog van alles. De grootste kansen waren echter voor De Zwaluw, maar de spelers van de club uit het Boxmeerse kerkdorp vergaten een grote uitslag op het scorebord te zetten.