Uitslag: 1-1

23 februari 2014

• 0-1 Jochem Donkers (Maaskantse Boys 1)
  • 1-1 Ted Schmitz (OKSV 1)

Op het Sportpark t Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de krachtmeting OKSV 1 - Maaskantse Boys 1. Fluitist J.A.R. van Dreumel had deze ontmoeting geleid.

De wedstrijd OKSV 1-Maaskantse Boys 1 eindigde in: 1-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen De Zwaluw 1 op 09 maart 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: Pak slaag voor koploper Ravenstein

Bron: KlikSport.nl

RAVENSTEIN - "Ongelofelijk. Hoe krijg je het voor elkaar." Ravenstein-trainer Peter van Orsouw was na afloop van het duel met Estria erg teleurgesteld. Zijn ploeg verloor namelijk met 6-1 in Escharen. Concurrenten Vianen Vooruit en Heijen profiteerden en wonnen.

Estria opende vijf minuten voor rust de score via Sander Bisseling en door geblunder bij Ravenstein was het al snel 2-0 door Koen Lourensen. Max Suppers bracht vlak voor rust de spanning terug, door een penalty in twee keer binnen te schieten. Maar ook in de tweede helft ging Ravenstein verder met fouten maken. Estria profiteerde van de totale offday bij de koploper en liep via Bart Cruijsen, Milan Derksen, Roel Cuppen en Martijn Mulder uit naar 6-1. "Ik hoefde niks te zeggen tegen de jongens, ze schamen zich. Jongens de huid volschelden, schiet niet op. We gaan nu met een domper de carnaval in en moeten daarna klaar zijn voor HBV."

Heijen haalt uit
Heijen had weinig moeite met SIOL. De hekkensluiter kreeg met 5-1 klop. Vijf minuten voor rust tekende Jan Pouwels voor de 1-0, in de tweede helft werd het gaspedaal harder ingedrukt. Een eigen doelpunt betekende de 2-0, Pouwels maakte de 3-0, Tijn Wabeke de 4-0 en Thijs Kusters de 5-1. SIOL redde de eer met een benutte strafschop. Heijen komt door de overwinning op drie punten van Ravenstein met een wedstrijd minder gespeeld.

Vianen Vooruit helpt GVV'57
Vianen Vooruit won met 2-1 van Ulysses en zag concurrent Ravenstein hard onderuit gaan. "Het woord 'kampioenschap' valt regelmatig bij ons en dat moet ook. Die druk mag je jezelf wel opleggen. We gaan er in ieder geval voor", zegt Vianen Vooruit-trainer Dennis Kroes. Tegen Ulysses was de thuisploeg een stuk beter. Het kwam ook al snel op 2-0 door Roy Daamen en Walter Bulkens, maar Paul van Lith zorgde na een half uur voor de 2-1. De doelman zag er niet goed uit bij deze treffer. Vianen Vooruit vergat vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien, zodat het toch nog spannend bleef.
GVV'57 profiteerde van de nederlaag van de Megenaren. De Gravenaren wonnen in Beers met 2-3 van HBV. Met rust stond het nog 2-1 voor de thuisploeg, dat scoorde via Teun Cuppen en Jeroen Bardoel. Wesley Portier was trefzeker bij de bezoekers. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar scoorden alleen Portier twee keer namens de bezoekers.

De Zwaluw wint
De Zwaluw had zondag weinig moeit met Gassel. Via twee goals van Bas van Luijk en een treffer van Willem van Haren eindigde het duel in 3-1. Bij de thuisploeg uit Oeffelt kreeg keeper Stijn Jansen rood.

Gekke slotfase
OKSV en Maaskantse Boys wisten 90 minuten lang het thuispubliek niet te vermaken. Op een kansje van OKSV na was er weinig te genieten. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd een bal echter niet goed ingeschat door de OKSV-defensie en daar profiteerde Jochem Donkers van. In de vierde minuut van de extra tijd volgde echter toch nog de gerechtigheid. Uit een vrije trap volgde een nieuwe vrije trap en daaruit kopte Ted Schmitz de 1-1 binnen. OKSV-trainer Niels Voet: "Dit was een echte 0-0 wedstrijd. Toen de 1-0 viel, dacht ik: wat is dit dan.. Ik had de 1-1 niet meer verwacht, maar het werd een terecht gelijkspel."