Rick A
Marc
Job

Wissels

33': Remco voor Rick A

Doelpuntenmakers

17': 0-1
76': 0-2

Wedstrijdverslag

OKSV A1 wint het "aluniminum testen" met 3 tegen 2, maar verliest de wedstrijd tegen Estria A1 met 0-2.

Wanneer de A1 van OKSV speelt naar zijn mogelijkheden en volgens vooraf gemaakte afspraken, dan is het een lastig te bespelen tegenstander. Want net zoals de eerste helft tegen EVVC (herfstkampioen) speelde het vandaag tegen Estria (de nummer 2 van voor de winter), een goede wedstrijd.

In de beginfase was Estria de duidelijk betere ploeg. Dat was de fase waarin OKSV moeite had om zijn eigen, afgesproken spel te spelen.
In de 4e minuut raakte Estria de lat en kwam OKSV goed weg. Maar in de 17e minuut was het alsnog raak. Na balverlies ter hoogte van de middenlijn, was Estria in no time bij de goal en kwam verdiend op 0-1.

OKSV reageerde goed en kwam beter in de wedstrijd. De eerste kans op de gelijkmaker was voor Roel, maar hij wist de keeper in een 1-1-situatie niet te verschalken.
De wedstrijd raakte meer en meer in balans en echt uitgespeelde kansen waren er, zo halverwege te eerste helft, nauwelijks.
Een kleine 10 minuten voor rust had OKSV pech toen Marc, na goed doorzetten van Rick B, de kruising raakte. De rebound kwam ook voor Marcs voeten, maar zijn boogbal ging over het doel.

Na rust probeerde Estria wat anders te spelen, maar de organisatie van OKSV was over het algemeen prima en dus gaf OKSV weinig kansen weg.
OKSV had pech dat Remco, die prima inviel, in de 49e minuut de lat raakte. Door goed uitkomen van de keeper had hij net wat te weinig tijd om de bal goed te plaatsen en dus raakte OKSV voor de 2e keer het aluminium.
Vijf minuten later was het Estria dat voor de tweede keer de lat raakte.
Dit alles geeft aan dat de wedstrijd aardig in evenwicht was. Estria was, zoals te verwachten, de beter voetballende ploeg. Maar OKSV stond goed en kwam er af en toe gevaarlijk en goed combinerend uit.
De 0-2, die redelijk makkelijk tot stand kwam, was dan ook een behoorlijke domper.
Even was OKSV aangeslagen, want de hoop op een goed resultaat leek verloren. Maar de ploeg toonde karakter door te blijven voetballen en het te blijven proberen. Ted en Erwin schoven steeds vaker in, maar jammer genoeg kwam OKSV, in de persoon van Perr, niet verder dan (weer!) een bal op de kruising.
En zo bleef het bij 0-2.
Dat Estria uiteindelijk won, was terecht. Maar OKSV had minimaal een doelpunt verdiend.
Volgende week tegen Vorstenbosch, scoren en punten pakken?!?

De wedstrijd OKSV A1-Estria A1 eindigde in: 0-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen Vorstenbossche Boys A1 op 27 maart 2010. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.