Kevin voor Rick R

42' 1-0
69' 1-1 Rick R
81' 1-2 Perr

OKSV A1 toont 2 gezichten; voor rust gehaast en onnauwkeurig, na rust met beter positiespel en meer kansen.
Op basis van de goede tweede helft en het totaal aantal uitgespeelde kansen is de 1-2 overwinning terecht.

Aan de eerste helft hoeven we niet veel woorden vuil te maken. OKSV was erg slordig in balbezit. Het positiespel was erg matig en de passing was ronduit slecht. En doordat FC Uden er behoorlijk fel opzat en de meeste duels won, hadden we het voor rust erg lastig.

Gelukkig was FC Uden niet bij machte om, ondanks het meeste balbezit, gevaar te stichten. In de gehele eerste helft was er door beide elftallen niet één echte kans gecreëerd! Rick Reijs probeerde het een keer van héél ver, toen hij de keeper ver voor zijn doel zag staan. Maar dat was in aanvallend opzicht het enige noemenswaardige feit. Zoals gezegd stelde Fc Uden daar niet bar veel tegenover. Het was dan ook erg vervelend dat vlak voor rust een van richting veranderde voorzet binnenviel.

Het was in de rust niet zo lastig om aan te geven wat er anders en (liefst ook) beter moest. En met nog 3 kwartier te gaan, hoefden we niet te wanhopen.

Het duurde na rust een minuut of 5 voordat OKSV echt goed in het ritme kwam.
De eerste echte kans (51e minuut) was voor Ted, die uit een afgeslagen corner de mogelijkheid had op doel te schieten, maar hij raakte de bal (volley) slechts half.
Zes minuten later kwam Niek in een 1-tegen-1-situatie, maar zijn schot ging naast.
Twee minuten daarna was het Erwin die na een corner kon koppen, maar zijn inzet miste snelheid.
Een minuut later was het wederom Erwin die, na een goede combinatie met René, naast schoot.
En twee minuten erop was het Rick Reijs die oog in oog met de doelman kwam, maar de keeper was de baas in dit duel.
In een tijdsbetek van een minuut of 10, schiep OKSV zich meer mogelijkheden dan in de 50 minuten ervoor.
Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen.
Dit gebeurde uiteindelijk 24 minuten na rust. Rick Reijs schoot een directe vrije trap uitstekend binnen.
De ontlading was groot en de jacht op doelpunt nummer twee was geopend.
Fc Uden had tot dat moment nog steeds geen echte kans weten te scheppen.
Het eerste 'gevaar' van Udense kant viel niet lang na de 1-1 te noteren. Maar de directe vrije trap ging meters naast.
OKSV pakte de draad weer op en ging op jacht naar de 3 punten. Met Marc en Kevin waren 2 verse krachten ingebracht en de laatste deed meteen van zich spreken. Want het eerste balcontact van Kevin was de assist voor de 1-2 van Perr.

Ook na deze bevrijdende treffer was OKSV de beter voetballende ploeg. Fc Uden kwam door middel van 2 vrije trappen nog gevaarlijk voor het Langelse doel, maar Sjoerd wist (1x, diep in blessuretijd met hulp van de paal) zijn doel verder schoon te houden.
Niek, had nog 2 goede schietkansen, maar hij wist het net niet te vinden.

De opluchting, na 94 minuten, was groot. Eindelijk weer eens 3 punten, heerlijk!
Volgende week spelen we thuis tegen de koploper uit Vinkel. Een wedstrijd waarin we natuurlijk goed voor de dag willen komen. En wie weet zit er wel een stuntje in?

De wedstrijd FC Uden A1-OKSV A1 eindigde in: 1-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen EVVC A1 op 17 oktober 2009. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.