Logo OKSV

WHV A1 - OKSV A1 (0-2)

4 maart 2009

Van onze verslaggever Jeroen :

Voorbeschouwing:

Na een fiks aantal weken met alleen maar trainingen en geen wedstrijden, gingen we op bezoek bij WHV in Loosbroek. Een complete groep, aangevuld met back up-doelman Gomes en vlaggenist Arie, ging proberen de eerste 3 punten in de nieuwe competitie te pakken.

Opstelling OKSV A1 (4-3-3):

Sjoerd
Luuk
Jasper
Ted
Rick B
Tymon
Perr
Johan
Job
Erwin
Rick R

Wissels:

Roel voor Johan
Niek voor Tymon
René voor Jasper

Doelpuntenmakers:

27' 0-1 Perr
67' 0-2 Erwin

Wedstrijdverslag:


OKSV A1 start goed en pakt de eerste 3 punten na de winterstop.

In een redelijk aantrekkelijke wedstrijd, die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde, is OKSV A1 erin geslaagd de A1 van WHV uit Loosbroek te verslaan.
Gedurende grote delen van de wedstrijd was OKSV de betere ploeg en had het controle over de wedstrijd, zonder dat dit tot veel uitgespeelde kansen leidde.
Beide ploegen hadden duidelijk moeite om weer in het ritme te komen. Er werd echter wel ontzettend fel gespeeld, waardoor het lastig was om te voetballen. Door het vele balverlies golfde het spel op en neer en lag het tempo erg hoog.
Omdat OKSV zijn zaakjes in verdedigend opzicht het best voor elkaar had, kwam de defensie niet of nauwelijks in de problemen.

In de eerste helft lag het tempo hoog en waren de ruimtes klein. Doordat er soms te veel met de bal werd gelopen en de nauwkeurigheid in de passing ontbrak, werd er veel onnodig balverlies geleden en moest er veel energie worden gestopt in het veroveren van de bal.
Ondanks het feit dat de uitvoering (integenstelling tot de prima inzet!) niet goed was, was OKSV de betere ploeg. Voor rust was WHV 1 keer gevaarlijk, maar Sjoerd reageerde attent door goed uit zijn doel te komen.
OKSV had meer hele en halve kansen dan de tegenstander. Dit resulteerde in een doelpunt van Perr, die de bal op aangeven van Rick Reijs, met een keurig boogje over de te ver voor zijn doel staande keeper kopte. Daarvoor was Johan dichtbij een treffer geweest, toen hij attent reageerde op een misverstand in de achterhoede. Helaas belande zijn inzet op de paal. Ook Erwin was 2 keer dichtbij een treffer, maar zijn kopbal en schot vanaf rand 16 gingen beiden over. En ook Rick Reijs profiteerde vlak voor rust bijna van een misverstand in de Loosbroekse defensie, maar zijn inzet werd vlak voor de doellijn weggehaald.
Na rust was het wedstrijdbeeld nagenoeg hetzelfde, alleen drong WHV nu wat meer aan. Echt gevaarlijk zijn ze, ook in de tweede helft, niet geweest.
Doordat WHV meer aandrong, kreeg OKSV voorin meer ruimte. Helaas was de uitvoering van de vele tegenaanvallen niet best, waardoor het lang 0-1 bleef.
Halverwege de tweede helft maakte Erwin de 0-2, nadat hij na een fraaie actie van Rick Reijs met zijn chocoladepootje binnenschoot.
In de laatste 5 minuten kreeg OKSV, o.a. via Rick Reijs, nog een aantal goeie kansen om de score op te voeren. Helaas had hij wederom de pech dat een inzet van de lijn werd gehaald.
Al met al mogen we tevreden zijn met het resultaat.
Het spelen van wedstrijden zal ervoor moeten zorgen dat het goeie gevoel (qua voetballen) weer terugkomt. Erg positief was eenieders inzet en het feit dat het verdedigend goed zat.
A.s. zaterdag zijn we (helaas) weer vrij en gaan we trainen. De 14e maart spelen we thuis tegen OSS A2.
Hopelijk tot dan!

[ Terug ]


© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps