Logo OKSV

OKSV C1 - Leunen C1 (3-3)

28 april 2007

Wedstrijdverslag:

Slotakkoord van competitie: OKSV C1 Leunen C1, levendige wedstrijd eindigt in 3-3 (1-1).Op een wederom sikhete wedstrijddag is OKSV er niet in geslaagd de laatste competitiewedstrijd in winst om te zetten. Tegen het iets lager geklasseerde Leunen werd met 3-3 gelijkgespeeld. Het was een goede, spannende wedstrijd waarbij Leunen voor rust wat meer controle had en OKSV na rust het betere team was. Maar over de hele wedstrijd gezien had OKSV (veel) meer kansen en dus was er na afloop ontevredenheid over de eindstand.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen. Want meteen na de aftrap, binnen 20 seconden(!) stond Leunen met 1-0 voor. Terwijl werkelijk iedereen van OKSV stond toe te kijken, kon Leunen vrijuit combineren en doeltreffend afwerken. Het voordeel van zon snelle achterstand is dat je nog 69 minuten de tijd hebt om de boel recht te trekken en dat iedereen meteen bij de les is.
Dat was ook nu het geval, want Rick en Roel hadden binnen 2 minuten de kans om OKSV op gelijke hoogte te brengen. Maar helaas, Rick trof het zijnet en het schot van Roel werd geblokt.
Daarna golfde het spel op en neer, waarbij de gasten het beste van het spel en de beste kansen hadden. Maar gelukkig was Frank nog steeds in vorm en hield hij ons in de wedstrijd. Maar rond de 20e minuut werd OKSV sterker. Dit leidde tot een tweetal mogelijkheden
Eerst was het Roel die na een corner net niet goed bij de bal kon en hem rakelings naast tikte en nog geen 2 minuten later had Erwin een vrije kopkans, maar hij was niet in staat de bal de juiste richting te geven.
In de 28e minuut was de volgende grote kans voor Roel. Hij kon, na goed voorbereidend werk van Rick en Kevin, alleen op de keeper afgaan. Maar de uitstekende doelman bleef goed naar de bal kijken en plukte de bal van zijn voeten. OKSV bleef door drukken en kort daarna was het weer Roel die op de keeper strandde.
De volgende kans was wederom voor Roel. Na een prima n-tweetje met Jonathan, schoot hij vanaf links voorlangs. In de 34e minuut viel uiteindelijk de dikverdiende 1-1. Waar een aantal goed uitgespeelde aanvallen geen scores hadden opgeleverd, scoorde Rick uit een scrimmage, waarbij de bal tergend langzaam over de lijn rolde en de keeper net iets te laat kwam om m weg te halen. Een prima opsteker, zo vlak voor rust.

In de rust, noodgedwongen, wat tactische omzettingen gedaan. Luuk, Perr en Erwin gingen centraal spelen (achterin en midden) en zouden om beurten de aanval zoeken, om te proberen het goed spelende middenveld van de gasten kapot te spelen.

Dit leek goed uit te pakken, want in de 3e minuut na rust kwam een goed spelend OKSV op
2-1. Het was Roel die vanaf links de aanval opzette. Hij speelde Kevin, die op de rand van de 16 stond, aan. Kevin nam de bal goed aan en verlegde het spel naar de rechtkant waar Rick het strafschopgebied inliep. Die speelde zich goed vrij en schoot laag diagonaal in. De bal werd onderweg gekraakt, maar de meegelopen Roel was attent en gaf bij de tweede paal het beslissende tikje.
Daarna bleef OKSV de betere ploeg en legde de tegenstander, met vlot aanvalsspel haar wil op. Het was dan ook erg jammer dat we binnen 2 minuten de voorsprong weggaven. In de 43e en 45e minuut waren 2 momenten van besluiteloosheid fataal. Tot 2x toe werd er niet fel en scherp genoeg verdedigd en kwam de tegenstander (eigenlijk uit het niets) op een 2-3 voorsprong. Erg zuur, maar nog wel 25 minuten op toch nog punten te halen.
Dat werd goed begrepen door Rick, want meteen na de aftrap ging hij goed door, kwam in een 1-1-situatie me de keeper, maar ook nu wist de keeper te redden.
Met nog een kwartier op de klok kwam OKSV dan toch op 3-3. Roel speelde de opgekomen Erwin vrij. Diens schot belandde op de paal, maar de rebound was voor Rick die de bal onder een glijdende speler en duikende keeper doorschoof.
Het laatste deel van de wedstrijd was spannend. OKSV had het meeste balbezit en had via Perr, Roel(2x) en Kevin nog goede kansen op de winst. Maar het was vooral de keeper van Leunen die zijn ploeg op de been hield. De Limburgers hadden in de laatste fase nog 2 kansen op de winst, maar de voorlaatste kans werd door een uitstekend reflex van Frank teniet gedaan en de laatste kans, na een ontzettende misser in onze achterhoede werd ruim naast geschoten.

En dus stond er na een letterlijk en figuurlijk heet middagje, een 3-3 op het bord en kwam er een eind aan een goed seizoen. Met dit jonge elftal ( zes 2e-jaars D-spelers) hebben we 13 van de 22 wedstrijden gewonnen. Voorwaar een knappe prestatie.

Ik wil iedereen, die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van dit seizoen van het C-elftal, hartelijk danken voor hun inzet en betrokkenheid. Hopelijk mogen we in de toekomst weer een beroep op jullie doen.

Op 18 mei gaan we op toernooi in Altforst. Ik heb nog geen reactie gehad op mijn oproep om als chauffeur/leider mee te gaan. Dit is jammer, want mochten we dat niet geregeld krijgen dan wordt voetballen op die dag (wellicht) een probleem. Desalniettemin verwacht ik dat we samen de boel kunnen oplossen.

Jeroen
De competitiewedstrijd OKSV C1 - Leunen C1 stond om 14:30 uur op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het Voetbalveld van O.K.S.V. in Overlangel.

De wedstrijd OKSV C1-Leunen C1 eindigde in: 3-3.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps