OKSV C1 - Montagnards C1
Uitslag: 3-1

7 april 2007

OKSV C1 wint gelijkopgaande wedstrijd tegen Montagnards C1 met 3-1.

Na twee nederlagen op rij, is het OKSV C1 weer gelukt een wedstrijd te winnen. Het was de vierde overwinning na de winterstop. Gezien de samenstelling van het team en het feit dat het elftal in de tweede klasse speelt kunnen we spreken van een bijzonder knappe prestatie!

Terugblikkend op de wedstrijd, kunnen we concluderen dat de teams aan elkaar gewaagd waren, maar dat OKSV het beste omsprong met het de kansen die het kreeg.
In de 23e minuut kwamen we 1-0. Dit was de allereerste kans van de wedstrijd. Montagnards het meer balbezit, maar was tot aan de 1-0 niet gevaarlijk geweest. Datzelfde gold voor ons. We waren wel een paar keer dreigend geweest, maar sommige situaties werden niet goed uitgespeeld.
Roel was de maker van de eerste goal. Hij werd door Erwin weggestuurd en verschalkte met een lob de uitkomende keeper. Een fraai treffer, beheerst uitgevoerd.
Maar lang konden we niet genieten, want 2 minuten later was óók de eerste bal op ons doel een doelpunt, 1-1.
Drie minuten daarna, was onze tweede echte kans ook bijna de 2-1, maar de bal van Roel werd van de lijn gehaald. Tot aan de rust was de wedstrijd weer in evenwicht en werd er niet meer gescoord.
In tegenstelling tot vorige week, kwamen we nu wel scherp uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap waren we meteen gevaarlijk en er waren nauwelijks 10 seconden gespeeld, of de bal werd voor de tweede keer van de doellijn gehaald. Het was weer Roel die pech had. Maar dit was voor het hele team wel het signaal om er nog een 35 minuten flink tegenaan te gaan.
Evenals in de eerste helft had tegenstander vaker de bal, maar waren wij gevaarlijker.
In de 48e minuut trof Erwin, na een rush van Roel, de paal. Dat was de 3e keer dat we pech hadden. Maar een minuutje of 5 later, hadden wij het geluk aan onze kant en wist Pim koelbloedig een bal van de lijn te halen.
In de 57e minuut kwamen we weer op voorsprong. Erwin werd op een 20 meter, schuin links voor het doel, gevloerd en ging zelf achter de bal staan om de vrije trap te nemen. Hij schoot de bal hoog in de touwen, keeper kansloos, 2-1.
De volgende mogelijkheid was voor Roel. In de 61e minuut kwam hij alleen voor de keeper, maar die redde met zijn voet. Twee minuten later was het echter wel raak. Na een uitstekend doorzetten en een prima pass van Ted, maakte Roel vanaf links, met een schuiver in de verre hoek een einde aan de illusies van de tegenstander en maakte hij de beslissende 3-1.
Vijf minuten voor tijd kreeg OKSV de laatste echte kans. Na een goede combinatie tussen Jonathan en Bjorn, kwam Roel vrij op de rand van de 16 meter, maar zijn inzet was te slap.

Het is ons vandaag gelukt om bijna de hele wedstrijd scherp en geconcentreerd te blijven.
En daarom mogen we ook trots zijn op deze overwinning.
Komende zaterdag spelen we weer thuis. Dit keer tegen de C1 van Stormvogels. Dat zal een zeer pittige klus worden, maar de winst van vandaag geeft hopelijk weer een stuk vertrouwen.

OKSV C1 heeft vandaag een thuiswedstrijd afgewerkt tegen Montagnards C1. De wedstrijd werd gespeeld om 13:00 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Voetbalveld van O.K.S.V. in Overlangel.

De wedstrijd OKSV C1-Montagnards C1 eindigde in: 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld thuis tegen Stormvogels'28 C1 op 14 april 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.