Logo OKSV

Achates RKOSV C1 - OKSV C1 (1-2)

24 februari 2007

Wedstrijdverslag:

OKSV C1 boekt in het ‘verre’ Ottersum de eerste overwinning na de winter!!

Het was afgelopen zaterdag koud en guur, en het veld van Achatus was moeilijk bespeelbaar. Maar desondanks wist OKSV C1 een zwaarbevochten overwinning te boeken.
Zonder de langdurig geblesseerde Jarno en ook zonder captain Luuk togen we naar Ottersum. Topscorer Roel was weer van de partij, hopelijk zonder al te veel last van de vlinders in zijn buik.

Na 3 minuten kwamen we al op achterstand. De tegenstander, die over vrijwel het hele veld een surplus aan centimeters en kilo’s had, strafte matig uitverdedigen en slap ingrijpen af. De bal werd vanaf 16 meter boven in het doel geschoten. Voor Frank was er niets aan te doen.
Een niet zo prettig begin, zullen we maar zeggen.
Maar we toonden ons geenszins aangeslagen en in de 6e minuut was het raak. Roel werd door Erwin in de diepte gestuurd en ook onze eerste kans werd een goal. Roel bleef koel en ronde beheerst af.
Daarna waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, waarbij OKSV het meest dreigend was. Onze verdediging deed het uitstekend en op het middenveld en voorin werd soms goed gecombineerd.
Het duurde tot de 27e minuut, voordat we de volgende goeie kans kregen en ook deze was raak. Wederom was Roel degene die scoorde. Hij werd uitstekend vrijgespeeld door Kevin en profiteerde van een misverstand tussen de doelman en een verdediger.
Een dikke minuut later hadden Roel en Erwin (in de rebound) de kans om de voorsprong uit te bouwen, maar dit mislukte. Daardoor gingen we, evenals tegen Estria, met een minimale voorsprong de rust in.
Maar nu hadden we het gevoel dat we de tegenstander ‘konden hebben’, en dus iets om voor te knokken.

In de tweede helft, Achates had de speelwijze iets aangepast, was de eerste grote kans (43e minuut) voor Erwin, maar hij wist zijn solo (oog in oog met de keeper) niet af te ronden en schoot jammerlijk naast.
Daarna was Achates de ploeg die aanviel en was OKSV de ploeg die gevaarlijk counterde.
Gelukkig werd Achates niet erg gevaarlijk, want onze verdediging wist ook in de tweede helft keurig overeind te blijven. Frank had mede daardoor een relatief rustig zaterdagmiddag. Eén keer moest hij echt aan de bak en wist hij in een 1-1-stiuatie met een katachtige reflex de bal te keren.

Een kwartier voor tijd kwamen we nog met 10 man te staan. Onze grote back (of is het ‘bek’?) had iets te weinig respect voor de vrouwelijke scheidsrechter en werd na het zoveelste verbale akkefietje voor 5 minuten van het veld getuurd. Maar ook dat probleem werd vakkundig aangepakt en overwonnen, waardoor we met 3 punten in de pocket naar huis gingen.

Volgende week gaan we naar Gemert. Wie weet tot dan dan!
Op het De Niersvallei in Ottersum werd vandaag om 13:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd Achates RKOSV C1 - OKSV C1.

De wedstrijd Achates RKOSV C1-OKSV C1 eindigde in: 1-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld uit tegen Gemert C2 op 3 maart 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps