OKSV C1 - TOP C3
Uitslag: 3-2

23 september 2006 - Van onze verslaggever Jeroen Ermers

OKSV C1 wint op inzet en karakter!!!

Na de eerste nederlaag van het seizoen, waren we gebrand op revanche. Er was goed getraind en in de bespreking vooraf waren de goeie en minder goeie dingen van vorige week nog eens besproken. De start van de wedstrijd was prima. Roel miste na 4 minuten een goede kans, door alleen voor de doelman naaste te mikken. Maar na 7 minuten was het de ingevallen Erwin, die de altijd belangrijke 1-0 scoorde.

Daarna had TOP het meeste balbezit. Ze gingen achterin 1 op 1 spelen en probeerden wat meer risico te nemen. Omdat ze de man-méér-situatie niet goed uitspeelden, hadden ze wel meer balbezit maar werden ze niet echt gevaarlijk. Onze achterhoede en middenveld bleven op een goede manier hun duels uitvechten. En voorin lagen er kansen, omdat er geen rugdekking meer was. Het duurde echter tot de voorlaatste minuut van de eerste helft, voordat we daar echt van wisten te profiteren. Kevin gaf een prima steekpassje en Roel wist bekwaam af te ronden. Daardoor gingen we met een marge van 2 doelpunten de rust in. Wat beter is dan de ‘lullige’ 1-1 van vorige week. In de rust wat omzettingen doorgevoerd. De bereidheid om de voorsprong te verdedigen/uit te bouwen was groot.

Het was dan ook fantastisch dat meteen na de aftrap alweer werd gescoord. Topscorer Roel liet zich ouderwets gelden en schoot de (veilige?) 3-0 tegen de touwen. Gezien het beeld van de wedstrijd een beetje geflatteerd, maar ach… daar moet je niet moeilijk over doen.

Dat laatste is misschien wat sommige van onze spelers ook dachten, want 2 minuten na de 3-0 lag de 3-1 in ons doel, omdat er (voor het eerst) niet scherp genoeg werd verdedigd. De tegenstander uit Oss probeerde daarna de druk nog meer op te voeren. OKSV kwam moeilijk onder de druk vandaan, maar echt gevaarlijk (binnen het 16 metergebied) waren ze niet. OKSV kwam er af en toe goed uit, waardoor de tegenstander niet voluit de aanval durfde te kiezen. Het was dan ook jammer, dat in de 51e minuut toch de 3-2 viel. Dat betekende dat er, met nog een kleine 20 minuten te gaan, een wedstrijd was ontstaan die alle kanten op kon.

Waar we vorige week met zijn allen nog door het ijs zakten, werden de mouwen nu opgestroopt en werd de voorsprong (met een geweldige inzet door iedereen) vastgehouden!! Het spel was misschien niet meer goed, maar de ploeg knokte zich naar de 70e minuut en hield op die manier de minimale voorsprong vast. Helemaal geweldig!!

Het is na een overwinning, zelden zo stil geweest in de kleedkamer. Iedereen had zich helemaal ‘leeg gebuffeld’. ‘Eer van je werk hebben’, noemen ze dat.
Volgende week spelen we uit, tegen de koploper uit Escharen. Dan zal er wéér zo hard gewerkt moeten worden. Want daar begint het altijd(!) mee: 100% inzet!!