Logo OKSV

Arena Lokaal: 'Zesde Klasse E'

01 mrt 2013

In de zesde klasse E spelen niet minder dan vijf verenigingen uit het verspreidingsgebied van Arena. Een van hen dingt nadrukkelijk mee naar de hoofdprijs: GVV57. De Graafse voetbaltrots degradeerde vorig jaar uit de vijfde klasse en wil dit seizoen direct terugkeren naar dat niveau. Aanstaande zondag spelen de zwart-witten in Velp de gemeentelijke derby tegen hekkensluiter SCV58.

"Kampioen worden, dat is onze doelstelling", steekt trainer Jan Harting de ambitie van GVV niet onder stoelen of banken. "We staan op dit moment drie punten achter op koploper Maaskantse Boys, maar we krijgen ze nog thuis. We hebben het dus in eigen hand", weet de coach, die zijn ploeg per wedstrijd ziet groeien. "In het begin moesten de jongens wennen aan de manier van spelen. Waar de laatste jaren de nadruk vooral op verdedigen lag, moeten ze bij mij heel aanvallend spelen, met veel risico en veelal n-op-n. Maar de spelers pakken het erg goed op."

De offensieve speelstijl werpt volgens Harting steeds meer vruchten af. "De laatste duels scoren we ontzettend veel en incasseren we bijna geen goals. In de tweede periode hebben we negentien doelpunten voor en maar twee tegen." De coach is vol vertrouwen voor de tweede competitiehelft. "We hebben de hele winterstop door kunnen trainen, op indoor kunstgras in Duitsland. Dat is heel positief. De selectie is breed, conditioneel sterk en de jongens weten wat er van hen wordt gevraagd. Ik geloof in de titel."

Goede subtopper
Waar in Grave de kampioenskoorts toeneemt, spelen OKSV en Achilles Reek niet om de prijzen. De Overlangelse ploeg is met een vierde plek op de ranglijst een stabiele subtopper , terwijl de Reekse equipe met een zesde plaats een grijze middenmotor is. OKSV hervat de competitie zondag met een thuisduel tegen nummer acht VIOS38 en Achilles neemt het in Reek op tegen lijstaanvoerder Maaskantse Boys.

In de marge
VCO (tiende) en rodelantaarndrager SCV58 spelen met respectievelijk tien en drie punten uit twaalf wedstrijden een bescheiden rol in de marge van de zesde klasse E. Voor degradatie hoeven de teams echter niet te vrezen, want een lager niveau is er niet voor eerste elftallen.

Bron: Arena Lokaal

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps