Logo OKSV

KlikSport: 'Maas: 'Boerdonk een mooie uitdaging''

03 nov 2011

BOERDONK - Twee jaar geleden solliciteerde hij al voor de functie van hoofdtrainer van Boerdonk. Het clubbestuur koos toen voor Wil Janssen, maar toen die onlangs vertrok bij de zesdeklasser, waagde Henri Maas een nieuwe poging. De 43-jarige inwoner van Mariahout krijgt nu wel de kans en maakt deze week zijn debuut als hoofdtrainer.

Het gaat dit seizoen niet goed met Boerdonk. De ploeg sluit de rijen in de 6e klasse F. Maas heeft er ondanks de lage klassering veel zin in. "Het is een feit dat het alleen maar beter kan gaan. Ik wil graag in Boerdonk aan de slag omdat het een echte dorpsclub is waar een gemoedelijke en gezellige sfeer zeker zo belangrijk is als het resultaat. Ik heb twee jaar geleden veel van de spelers al gezien toen ze in de A speelden. Er zit zeker potentie in deze jonge groep."

Visie
Maas speelde twaalf seizoenen in het eerste van Mariahout. Ook bekleedde hij jarenlang de functie van assistent-trainer. Na zijn 'mislukte' sollicitatie bij Boerdonk bleef hij het tweede elftal van Ravenstein trainen en coachen. "Ik heb in die jaren geleerd hoe het is om voor een groep te staan. In Boerdonk ga ik met dezelfde visie aan de slag als in Ravenstein. Ik ga uit van de realiteit en de kwaliteiten van de spelers. Boerdonk moet verzorgd voetbal gaan spelen, waarbij het verdedigend beter moet staan. In de laatste twee wedstrijden scoorde Boerdonk zeven keer maar bleef de ploeg toch met nul punten achter. Boerdonk speelde afgelopen zondag best aardig; OVC'63 won met 3-4 maar die ploeg vond ik zondag niet beter dan Boerdonk."

Lastig begin
Maas zit zondag voor het eerst op de bank en kent geen gemakkelijk begin. Boerdonk gaat namelijk op bezoek bij subtopper FC De Rakt. "Ik ken die club niet heel goed, maar weet dat ze vorig jaar nacompetitie speelden. Ik verwacht een strijdlustig Boerdonk."

Programma 6e klasse F:
-SCV'58 - OKSV
-Irene - Macharen
-FC De Rakt - Boerdonk
-OVC'63 - VCO
-Achilles Reek - FC Uden

Stand 6e klasse F:
1. FC Uden 7-19
2. OVC'63 7-16
3. FC De Rakt 7-15
4. De Willy's 8-15
5. OKSV 7-10
6. Irene 7-9
7. Achilles Reek 7-9
8. Macharen 7-9
9. SCV'58 7-8
10. VCO 8-4
11. Boerdonk 8-3

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps