Logo OKSV

KlikSport: 'Gelijkspel levert Ulysses promotie op'

23 mei 2011

MAREN-KESSEL - Vanwege een langdurige blessure stond Jurgen Verdonk zondagmiddag nog niet in de basis. De Megenaar maakte in de nacompetitiewedstrijd tegen Maaskantse Boys na rust zijn opwachting. De middenvelder bracht rust in de ploeg en hield zijn elftal vlak voor tijd op de been door een bal van de doellijn te halen. Mede door deze redding eindigde de wedstrijd in 1-1 en dat was voldoende voor Ulysses om te promoveren naar de vijfde klasse.

"Ik zat te twijfelen of ik naar voren zou rennen, maar ik besloot op de lijn te blijven staan." Jurgen Verdonk wijst naar zijn borst en bootste de redding nog even na. De middenvelder was dolblij na afloop en mengde zich in het feestgedruis. Een verdiende promotie was het echter niet op basis van het vertoonde spel. Maaskantse Boys was de betere ploeg en kreeg de beste kansen op de overwinning. Vooral Robin Blokland (volgend seizoen sv TOP) was een plaag voor de Megense defensie. Met een gevaarlijke vrije trap en een schot op doelman Sven Rietveld gaf hij zijn visitekaartje af. De keeper liet zien dat het geen geluk was, want ook verder in de eerste helft tikte hij inzetten uit het doel. Ulysses liet bij vlagen ook wat dingen zien, maar doelman Rowan Bergmans hield zijn doel schoon. Hij had echter wel geluk dat de kopbal van de sluwe spits Pierre Seelen via de buitenkant van de paal naast ging. Van goed voetbal was overigens geen sprake, wat ook te maken had met de harde wind. Het was dan ook vreemd dat veelal de lange bal werd gebruikt.

Aantrekkelijker
Het vertoonde spel werd na rust niet beter, maar het werd wel een stuk aantrekkelijker. Maaskantse Boys moest winnen om te promoveren en zag na een uur dat de druk naar voren werd beloond. Na geklungel in de Megense defensie was het Bart Wetzer die met een goede lob voor de 1-0 tekende. Ulysses reageerde direct. Verdonk draaide knap weg van zijn tegenstander maar schoot net over. De kansen volgden zich in hoop tempo op. Een keer werd er nog gescoord en dat leverde de promotie op. Niek Beck reageerde als enige alert op een vrije trap en tikte bij de tweede paal binnen. Groot feest bij Ulysses, terwijl Maaskantse Boys met de tweede plek alsnog mag hopen op promotie.

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps