Logo OKSV

KlikSport: 'Voetbalvelden zijn kei-onveilig'

06 mei 2011

OSS - Problemen met voetbalvelden zijn niet nieuw in Oss en omgeving. Was het in de winter vanwege het slechte weer, momenteel wordt er geklaagd over te droge en harde velden. Jos van Orsouw, bestuurslid van Ulysses, wil dat de gemeente het veld vaker sproeit om een blessuregolf tegen te gaan. De gemeente reageert echter verrast. "Al het gras wat verdroogt, is juist goed."

Op woensdag 25 mei komen de voetbalclubs uit de gemeente Oss samen voor een vergadering. Een van de onderwerpen is de toestand van de velden. Ulysses-bestuurslid Jos van Orsouw zegt dat hij namens meerdere clubs spreekt dat de velden steenhard zijn. "Ik fluit al veertig jaar en afgelopen weekend raakte ik door het veld geblesseerd. Ook zijn er meerdere voetballers geblesseerd geraakt of hebben ze last van schaafwonden. Verenigingen zijn ontzettend kwaad dat er niet vaker wordt gesproeid. Omdat chemische middelen niet meer gebruikt mogen worden om onkruid tegen te gaan, sproeien ze minder om het zo kapot te laten gaan. De velden zijn daardoor ‘kei-onveilig’."

Klachten
De gemeente sproeit in het kader van Duurzaam Terreinbeheer (Oss heeft certificaat zilver) de voetbalvelden niet meer met chemische middelen om onkruid te verwijderen. Marcel Geurts zegt namens de gemeente Oss dat de velden voortaan tegelijk worden geverticuteerd en gemaaid. "De maatregelen liggen bij de aannemer. Dat gebeurt minimaal twee keer per jaar en het kan zijn dat het verticuteren en maaien vaker moet gebeuren dan op andere plekken." Met de kritiek van het beregenen kan Geurts niets. "Van de klachten van harde velden heb ik nog niet gehoord. Wij beregenen wanneer het nodig is. Dat is nu niet het geval, want er zit nog volop vocht in de grond. De toplaag is hard, maar daaronder is het goed en het groeigras verdroogt nog niet. Overigens kunnen clubs voor aanvang van duels gewoon sproeien als ze contact met de gemeente opnemen. Als ze dat verzoek indienen, honoreren we dat."

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps