Logo OKSV

KlikSport (Oss): 'Clubs maken zich op voor bekervoetbal'

19 aug 2008

Bron: http://oss.kliknieuws.nl/sport

UDEN - Voor de meeste clubs is het oefenprogramma nagenoeg passé . Komend weekend krijgen de wedstrijden een wat meer serieus karakter als het bekervoetbal van start gaat. Aanstaande zaterdag passeert de eerste ronde. Dinsdag 26 augustus is de tweede speeldag en het slot van de poulewedstrijden is op zaterdag 30 augustus.

Bekervoetbal blijft altijd leuk. Vooral als aanloop naar de competitie, die op 7 september zijn ouverture gaat beleven. Voor die tijd wordt het dus bekeren in poulevorm, waar we alleen de winnaar in oktober terugzien. De KNVB heeft gekozen voor gelijkheid in sterkte met een vette knipoog naar het derbygehalte. De clubs staat het overigens vrij om van de door de KNVB opgegeven data af te wijken. Blauw Geel bijt daarom donderdag al de spits af. De wedstrijd tegen tweede klasser Volharding is naar voren gehaald. De Veghelse club viert zaterdag haar zeventigjarige bestaan. Volharding wordt getraind door een oude bekende: Stef Sijbers oud-trainer van onder anderen HVCH en Den Dungen. Om uw geheugen even op te frissen: de laatste ontmoeting in Vierlingsbeek was op 18 januari 2004 en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het Veghelse doelpunt kwam van Dennis Janssen. Voor wat het waard is. Donderdag ontmoeten de ploegen elkaar na vier jaar opnieuw. Om 20:00 uur wordt er op Sportpark Soetendaal afgetrapt.

UDI'19, dat heel de natie aangenaam blijft verrassen, gaat naar Milsbeek. Meijs treft met zijn team SV Milsbeek dat uitkomt in de tweede klasse. Vorig seizoen werd JVC winnaar in de groep van Milsbeek dat in de eerste wedstrijd OSS'20 op 0-0 hield. UDI'19 boekte tot op heden aansprekende resultaten. Met een 'veredeld' tweede team van vorig jaar is dat, zonder pathetisch te worden, een puike prestatie. Om die reden zijn de Udenaren zaterdag in Milsbeek dan ook favoriet. OSS'20 speelt zaterdag in Beek en Donk. Tegenstander is Sparta'25 dit seizoen getraind door Harrie Blokhuis. De vuttende Udenaar vond in Beek en Donk na vier jaren Blauw Geel een nieuwe sportieve uitdaging. De Ossenaren hebben geen uitpuilende kast met bekertrofeeën, maar zijn toch dé te kloppen ploeg komende zaterdag tegen de Laarbeekse tweede klasser. Van Gemert, RKSV Schijndel en JVC mag tegen respectievelijk Festilent, Boskant en Margriet verwacht worden dat er gewonnen wordt. Elk ander resultaat zou een regelrechte teleurstelling zijn. De aandacht van Klik Sport gaat komende zaterdag in het bijzonder uit naar de superderby: Heeswijk - Avesteyn. Twee klassen verschil, maar wat zegt dat in wedstrijden met een derbygehalte van dit allure. Mooie affiches voor komende zaterdag als het voetbal weer wat echter wordt.

Het jonge stel van UDI
Programma voor zaterdag:
Cito - OVC'63
SDDL - Odilapeel-braks
NLC - HBV
Fc Schadewijk - SBV
Nooit Gedacht - Vianen Vooruit
Ravenstein - Ulysses
UDI'1-2 - Herpinia
TOP - DAW
Achilles Reek - Vorstenbossche Boys
Nulandia - DESO/vdhorst
GVV'57 - Sint Hubert
OKSV - Estria
Maaskantse Boys - Ruwaard
Heeswijk - Avesteyn
Berghem Sport - HVCH
JVC-Cuijk - Margriet
SCV'58 - De Zwaluw
Juliana Mill - Siol
VOW-Hobij - Rkvv Keldonk
VIOS'38 - Gassel
Hapse Boys - Fc Uden
Boerdonk - Boekel Sport
Gemert-2 - Handel
Toxandria - SES
Olympia'18 - Sambeek
Rhode/r b - Avanti'31
RKSV Schijndel bolac. - Boskant
De Willy's - EWC'46
Vitesse'08 - DSV
WEC - EVVC
Macharen - Prinses Irene
Sparta'25 - OSS'20
Astrantia - Holthees
Stormvogels'28 - Excellent
Volharding - Blauw Geel'38/Otter.w
VCO - Mariahout
Erp - DVG
Menos - Constantia
Eli - MVC
Gemert - Festilent
SV Milsbeek - UDI'19 Beter Bed
Volkel - WHV
Olllandia - Nijnsel

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps