Logo OKSV

KlikSport: 'Henk Damen: “Geen tijd is niet de reden van mijn vertrek bij DESO”.' geschreven door KL!Ksport redactie, Brabant sport auteur

6 mrt 2008

Bron: KlikSport.nl

OSS – Donderdagochtend werden we op de redactie van Kliksport verrast door een telefoontje van Henk Damen die graag zijn verhaal wilde doen over zijn vertrek bij DESO. Deze week meldden wij namelijk dat Damen (27) met onmiddelijke ingang zijn spullen had ingeleverd omdat hij vanwege zijn succesvolle zangcarrière geen tijd meer zou hebben om te trainen en wedstrijden te spelen. Henk Damen vroeg ons met klem zijn versie van het verhaal te plaatsen.

Damen: “Ja, het zit heel anders. Bij DESO lopen een aantal spelers rond die een vergoeding krijgen van onze ex-voorzitter, Dhr. Hein Timmermans. Nu is het zo dat hij deze afspraken al tijden lang niet nakomt en op zich vind ik dat nog prima ook want ik voetbal niet voor de centen. Ik heb geld zat en vind DESO een leuke club waar prima mensen rondlopen. Alleen vind ik het dan wel zo eerlijk dat deze meneer niet elke keer in de kantine aan de bar hangt als ik daar rondloop. Ik vind als hij zijn afspraken niet nakomt dat hij zich ook niet meer moet vertonen, dat is de reden van mijn ophouden.” Henk Damen was vroeger als voetballer een groot talent. De supersnelle aanvaller debuteerde zelfs in het eerste van FC Den Bosch maar doordat hij tevens brood zag in een zangcarrière kwam het voetbal op het tweede plan te staan. “Luister: ik heb dit jaar in acht wedstrijden alweer 22 keer gescoord dus DESO speelt te laag voor me maar op zich maakt me dat niet uit. Ik ben gewoon een echte liefhebber. Ik heb ook tegen mijn boekingsagent gezegd dat ik optreed wanneer ze willen, alleen niet op dinsdag- en donderdagavond. Op zondag uiteraard ook niet, dat is voor mij heilig want dan wil ik voetballen. Kijk: als er dan een stukje op deze site verschijnt over mij wil ik ook dat de waarheid naar boven komt. Ik wil je dan ook verzoeken dit te plaatsen.” Henk Damen is dan ook geenszins van plan om zijn kicksen aan de bekende wilgen te hangen. “Nee, clubs kunnen me uiteraard bellen. Zelfs FC Lienden heeft me al benaderd (Hans Kraaij jr. is een oude bekende van Henk – red) maar ik sta voor alles open. Voetbal blijft leuk om te doen al moet ik nu van mezelf wel vijf kilo afvallen.” Ondanks alles heeft Damen het altijd goed naar de zin gehad bij DESO. “Ja, daarom bleef ik ook drie jaar. Probleem is dat er geen clubmensen meer zijn tegenwoordig in het voetbal. Die paar clubjongens van DESO zullen ook wel stoppen, die zien ook dat anderen vergoedingen krijgen. Jammer, zo gaat dat tegenwoordig. Nogmaals: het gaat mij helemaal niet om het geld. Het gaat mij echter om het principe: iemand die de jongens geld beloofd en dat vervolgens verzuimd hoeft dan niet langs mij in de kantine bier staan te drinken. Hier heb ik toch gelijk in of niet? Ach, ik was dat gezeik zat dat iedereen maar zat te klagen over het feit dat hij nog het een en ander tegoed had. Jammer maar helaas want DESO is een leuke club.”

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps