Logo OKSV

ArenaLokaal.nl: 'OKSV is een heel hechte vereniging'

Perr Hidding, kind van de club

05 sep 2016

Door: Sergio Boutkan

Als het bekerduel van dinsdag 23 augustus tegen Vorstenbossche Boys een voorbode is voor het komende seizoen, gaat OKSV een veelbelovend jaar tegemoet. Het team van de nieuwe trainer Peter van Orsouw zet de bezoekers uit Vorstenbosch - die een klasse hoger spelen dan de Overlangelse ploeg - die avond met bijna speels gemak opzij: 4-1. Een van de uitblinkers aan de kant van de groen-zwarten is middenvelder Perr Hidding (24), een kind van de club.

Als jongetje van zes zet Perr Hidding in Overlangel zijn eerste stappen op het voetbalveld, hij komt dan uit voor de F-pupillen van OKSV. "Met tweederde van die lichting voetbal ik nu in de selectie. Doordat we van jongs af aan samenspelen zijn we een heel hechte vriendengroep. Toen een jaar of zes-zeven geleden vrijwel het volledige eerste elftal van OKSV stopte, zijn we met een stuk of acht jeugdspelers tegelijk doorgestroomd naar het eerste. We hadden toen echt een piepjong elftal, met n 36-jarige om de boel een beetje bij te sturen."

Voetballen met vrienden
Het feit dat een groot aantal spelers van OKSV 1 al bijna twintig jaar met elkaar samenvoetbalt, heeft volgens Perr meerdere voordelen. "We kennen elkaar zowel op als buiten het veld door en door en zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast denk ik dat je in een vriendenteam nt iets harder voor elkaar loopt."

Hoewel Perr als makkelijk scorende middenvelder wellicht een stapje hogerop zou aankunnen, heeft hij nooit de drang gevoeld om OKSV te verlaten. "Ik voetbal hier samen met mijn vrienden, we zitten samen in de carnavalsgroep en gaan samen naar feestjes. Dan wil je natuurlijk graag bij OKSV blijven. En bovendien: van een club in het ene dorp naar het andere dorp, dat de je gewoon niet!"

Scorend vermogen
Een kleine drie maanden geleden rondt Perr zijn studie Technische Bedrijfskunde in Den Bosch af. Inmiddels heeft hij ook al een baan, als projectmanager bij Instore Productions BV in Ravenstein.
Op het veld ligt zijn werkgebied vooral tussen de middenlinie en de aanval. "Ik probeer vanuit het middenveld veel de diepte te zoeken om zo over onze spitsen heen te gaan", vertelt de rechtspoot. Door deze speelwijze duikt Hidding veelvuldig op voor het vijandelijke doel en pikt hij geregeld een goaltje mee. "Scorend vermogen is wel een van mijn sterke punten, denk ik. Vorig seizoen maakte ik veertien doelpunten en het jaar daarvoor zelfs twintig." Perr is niet zelfzuchtig in zijn jacht naar treffers. "Hoewel het altijd lekker is om zelf te scoren, leg ik de bal wel af als een ploeggenoot er beter voorstaat."

Winst op Herpinia
Evenals vorig jaar gokt OKSV op een periodetitel en droomt de ploeg stiekem van promotie naar de vierde klasse. "Vorig seizoen kwam er weinig terecht van onze doelstelling omdat we met heel veel blessures hadden te maken. Op een gegeven moment misten we zelfs negen selectiespelers. Dat was niet op te vangen. Ik geloof dat we afgelopen jaar maar n keer een volledig fitte selectie hebben gehad. Toen wonnen we met 4-2 tegen de latere kampioen Herpinia, dat was een van de spaarzame hoogtepunten. Uiteindelijk zijn we als vijfde of zesde geindigd."

Doelstelling
Dit jaar moet het beter gaan, vindt Perr. "Een periodetitel zit er zeker wel in en als het even kan promotie naar de vierde klasse. We hebben een redelijk brede selectie met vijftien-zestien goede spelers, dus we kunnen het nodige opvangen qua schorsingen en blessures. Ik verwacht dat wij samen met clubs als SCMH, FC De Rakt, MOSA'14 en VV Gassel voor de bovenste vijf plaatsen gaan strijden. Ik heb niet het idee dat er n team ver bovenuit steekt, zoals vorig jaar met Herpinia."

Selectie OKSV
Marc van de Akker
Bram van de Berg
Dirk van de Berg
Rick van de Berg
Roel van Dinther
Wouter Donkers
Dennis Ermers
Jesper van Griensven
Sjoerd van Griensven
Perr Hidding
Joris Kuijpers
Kevin Kuijpers
Martijn Pittens
Joris van Poppelen
Mike Reijs
Rick Reijs
Ronald Reijs
Tim Reijs
Ted Schmitz
Niek Selten
Erwin van Summeren
Bart Vos
Frank Vos
Johan van der Wielen

Trainer:
Peter van Orsouw

Leiders:
Sjaak Ermers
Gerwin van Vucht
Willy van der Loop

Hoofdsponsor:
Konings Kabellas-Glasvezel

Opgericht: 1 september 1949
Clubkleuren: groen-zwart
Ledenaantal: 170

Sportpark OKSV
Kerkstraat 22 Overlangel
0486-411216

www.oksv.nl

Bron: ArenaLokaal.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps