Logo OKSV

InDeWandelgangen.com: 'SIOL-OKSV: De magie van de 6e klasse'

29 nov 2014

Scheidsrechters die niet uit de middencirkel komen , gras dat tot de knien zo hoog staat en een materiaalman die n minuut voor aanvang nog even de lijnen trekt. Een aantal vooroordelen over de zesde klasse die je zomaar negatief zou kunnen interpreteren. Toch zijn velen het er over eens dat dit juist de dingen zijn die het voetbal zo mooi maken. OKSV en SIOL zijn clubs die iedere week hun kunsten vertonen in de kelder van het amateurvoetbal. Zondag treffen ze elkaar voor het laatst in de zesde klasse die na dit seizoen verdwijnt. Een competitie met unieke charmes gaat hiermee verloren.

Een voorbeeld van zon prachtige club uit het lagere amateurvoetbal is OKSV. De kleine vereniging uit Overlangel is sinds jaar en dag de slagader van het dorp. De club speelt haar thuiswedstrijden op het pittoreske sportpark t veldje. Na het passeren van de kerk kun je de voetbalclub niet missen. Met slechts n veldje doet het sportpark haar naam eer aan. Waag het niet om tijdens een wedstrijd over te schieten want dan ligt de bal gegarandeerd in een achtertuin of in het water. Ook is het niet handig om de bal zo hard mogelijk over de zijlijn te schieten. Dan kun je gaan zoeken op de plaatselijke begraafplaats. Na de wedstrijd pak je een koude douche in een van de twee kleedkamers en vervolgens neem je plaats in de knusse kantine waarna de vriendelijke kantinejuffrouw met alle liefde een flesje bier voor je op tafel zet. Sportpark t veldje heeft iets magisch. Het ademt voetbal als nergens anders.

OKSV kwam in het verleden vrijwel altijd uit in de 6e klasse. Niet gek natuurlijk voor een dorp met amper 500 inwoners. Toch wist trainer Niels Voet het voor elkaar te krijgen om OKSV in 2013 naar de 5e klasse te loodsen. Helaas was het verblijf in de 5e klasse van korte duur. De mannen van de jonge oefenmeester uit Oss konden het niet bolwerken en spelen sinds dit seizoen weer een niveautje lager. In de 6e klasse D doen ze het prima. Met een derde plaats en 20 punten uit 10 wedstrijden staan de Overlangelnaren slechts vier punten achter op koploper SIOL. Komende zondag is het tijd om het gat te verkleinen naar 1 punt. In een directe confrontatie met de lijstaanvoerder kan OKSV ervoor zorgen dat het mag dromen over de 4e klasse. Nu zult u denken: De vierde klasse? Omdat na dit seizoen eigenlijk alle teams uit de verdwijnende zesde klasse naar de vijfde klasse zouden promoveren, ontbrak volgens veel clubs uit zesde klasse een spanningselement. De KNVB heeft daarop besloten dat de (periode)kampioenen uit de zesde klasse ook mee mogen doen in de nacompetitie om promotie naar de 4e klasse. Bij een kampioenschap zou het met het nodige geluk dus zomaar kunnen zijn dat een club als OKSV volgend seizoen uitkomt in de 4e klasse. Afgezien van de vraag of dit realistisch is, blijft de magie van de kleine clubs dus voortleven en dat doet de voetballiefhebber goed!

Bron: InDeWandelgangen.com

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps