Logo OKSV

KlikSport: 'De Groot: 'Onderste uit de kan halen bij SBV''

27 nov 2014

HAREN - Al zo'n twintig jaar rijdt Tiny de Groot meerdere avonden in de week en op zondag naar zijn hobby toe. De inwoner van Ravenstein is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als trainer bij SBV en dat is tevens zijn laatste jaar in Haren. Of hij volgend jaar zijn cv uit gaat breiden als trainer, weet hij nog niet. "Als er iets leuks komt, ga ik daarover nadenken."

Bij SBV trof De Groot toen hij er begon als hoofdtrainer een zeer jonge selectie aan. Een groep met veel jongens die overkwamen uit de A-jeugd en weinig ervaring. "We kenden een moeilijke start, maar na de winterstop waren we nog dicht bij een periode. Het tweede seizoen was vergelijkbaar en ook dit seizoen zie je dat beeld. De ene wedstrijd is het niks, een ander duel lukt er wel veel." Een probleem voor De Groot is de krappe selectie in Haren. "Soms hebben we maar veertien man voor de selectie, dat is te weinig. Zo is onze keeper Aschwin van Orsouw zwaargeblesseerd geraakt en spelen we vrijwel iedere week met een andere doelman. Daarvoor staat een jonge verdediging en voor hun ontwikkeling is dat natuurlijk niet ideaal. Absoluut geen verwijt overigens aan de keepers die ons helpen, want die zijn belangrijk geweest."

Promoveren
De Groot neemt vanwege het opheffen van de zesde klasse sowieso afscheid met promotie in Haren. Maar uiteraard wil hij ook vertrekken met een zo hoog mogelijke klassering. "Qua voetbalbeleving zit ik zo in elkaar dat ik het onderste uit de kan wil halen. Maar daarbij is de technische staf wel gebonden aan ervaring en kwaliteit. Maar er staat in ieder geval een spelersgroep die er het beste van wil maken.

Derby
Zondag gaat SBV op bezoek bij MOSA'14. En van de weinige derby's voor de Harenaren en daardoor een aantrekkelijk duel. "We hebben in de beker tegen MOSA'14 gespeeld en we waren allebei een helft heer en meester. Wij gaan altijd een wedstrijd in met de intentie om te winnen, maar dat zal MOSA'14 ongetwijfeld ook doen."

Programma zesde klasse D:
- MOSA'14 - SBV
- SIOL - OKSV
- Menos - SVS Stevensbeek
- De Willy's - Irene
- Elsendorp - Astrantia
- Achilles Reek - SCV'58

Stand zesde klasse D:
1. SIOL 10-24
2. Irene 10-23
3. OKSV 10-20
4. De Willy's 10-19
5. Elsendorp 10-16
6. Achilles Reek 10-15
7. SCV'58 10-15
8. SBV 10-10
9. Astrantia 10-9
10. Menos 10-8
11. MOSA'14 10-7
12. SVS Stevensbeek 10-3

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps