Logo OKSV

KlikSport: '6D: Met omweg naar de vierde klasse'

04 sep 2014

KATWIJK - Nu de KNVB promotie naar de vierde klasse mogelijk maakt vanuit de (op te heffen) zesde klasse, ontstaat voor de clubs in de zesde klasse C en D een nieuwe uitdaging.

"We vreesden al dat we komend seizoen voor spek en bomen moesten voetballen", kijkt trainer Peter ten Haaf van SIOL nog terug naar de 'oude' situatie, waarbij alle clubs - ongeacht de eindrangschikking - naar de vijfde klasse zouden promoveren omdat de zesde klasse per 2015 wordt opgeheven. In de nieuwe situatie treffen de kampioenen van de zesde klasse C en D een 'lucky loser' uit de nacompetitie van de vijfde klasse. Ook de periodekampioenen in de zesde klasse maken via een omweg nog kans om in het seizoen 2015-2016 in de vierde klasse uit te komen. "De uitdaging zit 'm in het proberen kampioen te worden en te laten zien dat wij volgend jaar ook met recht promoveren. Vierde of vijfde klasse maakt dan niet zoveel uit." SIOL voert de titelstrijd met een groep van 23 spelers. "We hebben maar liefst 12 nieuwe mensen. Momenteel zijn we bezig hier een eenheid van te smeden, maar het is duidelijk dat we gewoon voor het kampioenschap gaan."

Titelkandidaten
Ten Haaf vindt 'het lastig inschatten' wie de concurrenten van SIOL zijn. "Ik had het er laatst met Maarten Hendriks (samen met Ten Haaf duotrainer bij de Katwijkers, red.) over en wij verwachten dat OKSV, De Willy's en Elsendorp de voornaamste titelkandidaten zijn, maar Irene doet het goed in de beker en MOSA'14 heeft een compleet nieuwe groep."

Met een nieuwe trainer (Koen van Berlicum) voor een volledig in tact gebleven spelersgroep lijkt De Willy's inderdaad een titelkandidaat te zijn. Hetzelfde geldt voor Holthees-Smakt in de zesde klasse C.

Programma zesde klasse D:
-Elsendorp - MOSA'14
-OKSV - Menos
-Astrantia - Achilles Reek
-SVS Stevensbeek - De Willy's
-Irene - SCV '58
-SBV - SIOL (duel wordt in Katwijk gespeeld, omdat het hoofdveld in Haren nog niet klaar is)

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps