Logo OKSV

KlikSport: '5H: Topduels in Ravenstein en Escharen'

23 okt 2013

RAVENSTEIN/ESCHAREN - De volledige top-4 in de vijfde klasse H komt komende zondag tegen elkaar in actie. Koploper Ravenstein ontvangt op eigen veld Heijen en weet dat het bij winst mogelijk de eerste periodetitel wint. Het als tweede geklasseerde Vianen Vooruit moet dan wel verliezen op bezoek bij nummer drie Estria, dat de laatste weken in een uitstekende vorm verkeert.

Estria begon het seizoen met een nederlaag in Maren-Kessel, maar behaalde sindsdien vier overwinningen en twee weken geleden bezorgde de jonge ploeg van trainer Rein Bonimbie lijstaanvoerder Ravenstein het eerste puntenverlies (3-3). De goede vorm van Estria werd afgelopen zondag onderstreept tegen Ulysses: 6-1. Eerlijkheidshalve dient hier aan toegevoegd te worden dat 6-5 een betere afspiegeling zou zijn geweest, maar de weg naar het vijandelijke doel is gevonden door 'Esteren'.
Tegenstander Vianen Vooruit behoort tot de titelkandidaten. De formatie van coach Dennis Kroes speelde dinsdagavond in een oefenwedstrijd met 2-2 gelijk tegen vierdeklasser Heumen. Het zegt veel over de potentie van de withemden.

Kan Ravenstein aanvalsdrift Heijen stoppen?
Als Heijen eenmaal los is, dan is het ook los. Zo bleek de voorbije weken. In Katwijk werd SIOL met 8-1 verslagen. Een klinkende zege die werd gevolgd door een 6-0 overwinning op GVV'57. Het moet gezegd, beide clubs gelden weliswaar als favoriet om te degraderen, maar 23 doelpunten in zes wedstrijden zegt veel over de aanvalsdrift van de Noord-Limburgers.
Heijen treft in Ravenstein een equipe die zich niet laat afleiden door de resultaten elders. De mannen van Peter van Orsouw zijn als enige nog ongeslagen in 5H. Afgelopen zondag werd HBV (0-2) geklopt. Hoe langer de ongeslagen reeks duurt, des te eerder de eerste nederlaag nabij is. Zo wordt gezegd. Duidelijk is wel dat Ravenstein op zondag een directe concurrent een belangrijke klap kan uitdelen door de drie punten op sportpark Den Ong te houden.
Bij een eigen zege op Heijen en een nederlaag van Vianen Vooruit wint Ravenstein de eerste periodetitel.

De Zwaluw lachende vijfde?
De Zwaluw verloor de eerste twee wedstrijden maar heeft sindsdien de weg omhoog gevonden. Ondanks vier overwinningen op rij blijft trainer Dick Regeling nuchter. Via de Twitter van de Oeffeltse club laat Regeling weten: "We willen het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken." De Zwaluw is zondag in ieder geval favoriet wanneer het GVV'57 in Grave treft.
Wil SIOL zich niet al bij voorbaat kansloos weten in de strijd om lijfsbehoud, dan moet de hekkensluiter zondag thuis winnen van OKSV (tiende). Elders in 5H ontmoeten Gassel en Maaskantse Boys elkaar en speelt Ulysses in Megen tegen het wisselvallig presterende HBV.

Programma vijfde klasse H:
GVV '57 - De Zwaluw
SIOL - OKSV
Gassel - Maaskantse Boys
Estria - Vianen Vooruit
Ulysses - HBV
Ravenstein - Heijen

Stand vijfde klasse H:
1. Ravenstein 6-16
2. Vianen Vooruit 6-15
3. Estria 6-13
4. Heijen 6-12
5. De Zwaluw 6-12
6. Maaskantse Boys 6-9
7. HBV 6-7
8. Ulysses 6-6
9. Gassel 5-6
10. OKSV 5-4
11. GVV'57 6-3
12. SIOL 6-0

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Gemaakt door: Chris Kamps