Logo OKSV

KlikSport: '5H: Toppers in Ravenstein en Maren-Kessel'

18 sep 2013

RAVENSTEIN - De vijfde klasse H wacht al op de derde speeldag twee heuse toppers. Het sterk gestarte Ravenstein speelt zondag op het eigen sportpark Den Ong tegen titelkandidaat Vianen Vooruit; Heijen treft Maaskantse Boys. Onderin gaan OKSV en De Zwaluw tegen elkaar op zoek naar de eerste overwinning. HBV had zich meer voorgesteld van de seizoensstart en zal drie punten moeten pakken tegen buurman Gassel om niet te hoeven spreken van een dramatisch begin.

Het is een verbastering van het zogeheten 'Cruijffiaans', maar wel eentje die opgeld doet: 'Elk voordeel hebt zijn voordeel'. Want omdat trainer Dennis Kroes van vijfdeklasser Vianen Vooruit een cursus videoanalyse volgt, werd het met 8-2 gewonnen duel met De Zwaluw afgelopen zondag op beeld vastgelegd. De beelden zullen door Kroes ook worden gebruikt om zijn spelers inzicht te geven in bepaalde spelsituaties en hen te wijzen op gemaakte fouten. Niet dat er afgelopen zondag veel misging tegen de Oeffeltenaren, getuige onder meer de score.

Zwaardere klus
Zondagmiddag wacht Vianen Vooruit een zwaardere klus, wanneer het op bezoek moet bij Ravenstein. Net als de withemden is Ravenstein een van de vier ploegen in de vijfde klasse H die nog zonder puntverlies zijn. De ploeg van trainer Peter van Orsouw speelde tot nu toe alleen nog tegen promovendi (SIOL en GVV'57). Waartoe Ravenstein dit seizoen in staat kan worden geacht, zal dus zondag blijken.

Opvallend genoeg treffen ook de andere twee (mede-)koplopers elkaar. Het sterk gestarte Heijen reist af naar Maren-Kessel voor het treffen met Maaskantse Boys.

Probleemgevallen
Hoewel de competitie nog maar twee speeldagen op weg is, kennen De Zwaluw en SIOL al zware problemen. Beide ploegen hebben al (meer dan) tien tegengoals om de oren gekregen en ook het spel biedt te weinig aanknopingspunten om te denken dat de ommekeer aanstaande is. De Zwaluw gaat op bezoek bij promovendus OKSV in Overlangel; SIOL treft op eigen veld Estria, dat afgelopen zondag vertrouwen tankte door de gemeentelijke (Graafse) derby van Gassel te winnen. Het eveneens nog puntenloze GVV'57 speelt thuis tegen Ulysses. HBV, afgelopen seizoen kansloos gedegradeerd uit de vierde klasse, ontmoet Gassel.

Programma vijfde klasse H:
- GVV '57 - Ulysses
- SIOL - Estria
- Gassel - HBV
- Maaskantse Boys - Heijen
- OKSV - De Zwaluw
- Ravenstein - Vianen Vooruit

Stand vijfde klasse H:
1. Heijen 2-6
2. Vianen Vooruit 2-6
3. Ravenstein 2-6
4. Maaskantse Boys 2-6
5. Ulysses 2-3
6. Gassel 2-3
7. Estria 2-3
8. HBV 2-1
9. OKSV 2-1
10. GVV'57 2-0
11. SIOL 2-0
12. De Zwaluw 2-0

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps